HomeZaterdagDerde klasseDebutant DoCoS plaatst zich voor nacompetitie

Debutant DoCoS plaatst zich voor nacompetitie

-

Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS verzekerde zich zaterdagmiddag van nacompetitievoetbal. De gelukkige thuis zege (1-0) tegen het Vlaardingse CWO was niet doorslaggevend, maar meegenomen met het oog op het toetje. De ploeg van trainer Nico van der Salm, die een viertal basisspelers miste, was afhankelijk van het resultaat enkele kilometers verderop tussen RCL en DSO. De Zoetermeerders moesten met meer dan twee doelpunten verschil winnen om roet in het eten te gooien voor de roodwitte Morsclub. De Racing speelde echter DSO in de vernieling en won gedecideerd met 4-0. Van der Salm was na afloop dolblij voor zijn manschappen. ,,Op basis van het hele seizoen is deze prijs dik verdiend.” De succescoach was overigens content dat RCL zijn sportieve plicht vervulde. ,,Daar ga ik Stefan Luykx nog voor bedanken.”

De bezoekers, die gezien de tweede helft het meeste recht hadden op en zege, verloren in de slotfase alsnog de wedstrijd door een gelukkige treffer van Roy Elkerbout. De zeer matige en vlakke eerste helft, waarin  beide ploegen  nauwelijks kansen creëerden, ging dan ook met een dubbel blanke stand de rust in. Alleen Elkenbout kreeg namens de thuisclub in de openingsfase twee mogelijkheden terwijl de gasten na een kwartier spelen nog het dichtst bij de openingstreffer waren. DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude voorkwam met zijn voet dat zijn ploeg op achterstand kwam.

Na rust kreeg de ploeg uit Vlaardingen een  aantal reële kansen om de score te openen. De bezoekers lieten in die fase zien waarom zij de op één na minst scorende ploeg  zijn van de tweede klasse C .De 1-0 in de slotfase was dan ook erg zuur voor de gasten, maar tevens een beloning voor de Leidse club die vorig seizoen nog bivakkeerde in de derde klasse. DoCoS kan nu min of meer onbevangen uitzien naar een tweeluik tegen ARC, de nummer elf uit 1B.

Basisopstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude,  Michael van Voorthuijzen,  Danny Maaskant,  Kars Bisschop, Simon Jouby,  Roy Elkerbout,  Melvin Zweistra,  Nils Slingerland,  Mitchel Klein,  Sven Ravensbergen,  Kars Joshua Overvliet.

Foto’s: R. van Abswoude