HomeZaterdagDerde klasseGemakzuchtig Lugdunum wint bij Siveo'60

Gemakzuchtig Lugdunum wint bij Siveo’60

-

Derde klasse A (za)- Doelman Kevin Wassenaar van de Kikkers beleefde een makkelijk middagje. ,,Effetjes een uurtje rijden voor drie punten. Het was eigenlijk een makkie”,  grapt hij. Toch werd de tegenstander niet onderschat want volgens Wassenaar is en blijft Siveo’60 een lastig ploegje. Achteraf bleek het ploegje uit Zegveld toch echt geen lastpost voor de Leidse koploper. ,,Eigenlijk hebben we geen kans weg gegeven want we wilden ook zeker geen punten laten liggen. We zijn nooit in de problemen geweest.”

Het was dus een verplicht nummer voor de mannen van trainer Henk de Cler en Jan Wansink. Wassenaar: ,,Het was een sportief duel. Jochie Sebrechts opende met een vrije trap van een meter of 25 voor de pauze de score. Toen een kwartier na de rust de 0-2 van Ozan Isitir viel en vlak daarna de 0-3 van Adam Atif was het allemaal bekeken.” Over het centrale verdedigingsduo voor hem was de doelman goed te spreken. Zowel Tobias Schaafstra als Henkie Brandt speelden een puike wedstrijd. Mede de reden waarom Wassenaar een makkelijke middag beleefde. ,,We leven nu naar aanstaande zaterdag toe als we concurrent Koudekerk op bezoek krijgen”, zo gaat de doelman verder. Koudekerk blijft op twee punten volgen na een nipte overwinning op BSC ’68. ,,Alle neuzen staan de goede kant op en wij leven naar deze topper toe. Natuurlijk hebben we al een periodetitel op zak maar het is uiteraard prettiger om het in de competitie af te kunnen maken. Met nacompetities weet je het immers nooit.”

Het belooft dus een kraker in de Kikkerpolder te worden. ,,Als we deze wedstrijd winnen gaan we echt in een kampioenschap geloven maar de weg is nog lang”, realiseert Wassenaar zich maar al te goed. Als de punten in eigen huis blijven is er in ieder geval een belangrijke stap gezet. Lugdunum is er klaar voor als we het enthousiasme van Kevin Wassenaar mogen geloven.

Trainer de Cler was al met al minder tevreden. ,,In de eerste helft vond ik het nog wel okay, maar na de rust sloop er weer eens gemakzucht in de ploeg. Dat gebeurt gewoon te vaak. Nu kwamen we daar me weg, maar dat lukt niet tegen elke ploeg. Eigenlijk was deze wedstrijd in lijn met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dan weer heel goed en dan weer prut. Dat wisselvallige moet eruit. En de heren moeten ook meer trainen. Het zijn altijd dezelfde die er zijn en dat is ook niet goed voor het groepsproces. Je wordt niet vanzelf kampioen. Daar moet arbeid voor worden verricht.”

De Cler stipt nog wel twee belangrijke momenten aan die de wedstrijd hadden kunnen beïnvloeden. Al heel snel kwam Ozan in scoringspositie, maar de keeper beging ene overtreding. De scheidsrechter had hem zomaar kunnen wegsturen. Aan de andere kant moest zijn broer Cem een keer aan de noodrem trekken. Daar kwamen wij goed weg anders was de tweede helft lastiger geworden.”

Siveo’60-Lugdunum 0-3 (0-1). Sebrechts 0-1, O.Isitir 0-2, Atif 0-3.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Berdai, Schaafstra, Brandt, N.Atif, Sebrechts, Vrede, O.Isitir, Karasahin, A.Atif.