zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLSVV'70 verliest, maar volgens Dammes Waasdorp komt het goed

LSVV’70 verliest, maar volgens Dammes Waasdorp komt het goed

-

Derde klasse A (zaterdag)-,,Het is toch echt niet te geloven, in de eerste helft hoefde ik als doelman maar één keer te duiken en in de tweede helft geen enkele keer los van de twee tegentreffers. Maar ook die doelman van Schoonhoven zat op dit fraaie gemiddelde. Dan staan we toch wel weer met lege handen na negentig minuten. Zij zitten duidelijk in een flow voor deze derde periode en ik had juist het idee bij deze heerlijke pot voetbal uit bij Schoonhoven dat we minstens één punt konden binnenhalen”, aldus Dammes Waasdorp de zeer betrouwbare sluitpost van LSVV’70.

Waasdorp: ,,Nu kan ik boeken volschrijven over dat aparte, harde veld maar daar had de thuisploeg natuurlijk ook mee te maken in deze eerste echte voorjaarswarmte. We waren best sterk begonnen, want na die ongelofelijke 2-2 vorige week thuis tegen het lager geplaatste Linschoten, wetende dat we thuis ook 1-1 tegen Schoonhoven speelden, bleek al snel dat we elkaar goed in de tang hielden deze eerste helft.” Het geeft de kracht van de Leidse studenten tegen hoger geplaatste teams maar weer eens duidelijk aan. Want de thuisploeg stond met 31 uit 21 op een zevende plek waar de Leidse uitploeg nog bivakkeerde op plek elf met 23 uit 20. En deze plek zou de onvermijdelijke promotie- en degradatiewedstrijden gaan opleveren aan het einde van de rit.

,,Dat doelpunt bleef uit bij beide partijen in de eerste helft. Onze coach Freek Jansen hamerde in de rust op het volhouden van ons spelletje. En hij is daar ook heel duidelijk in wat betreft de teams in deze derde klasse. Hij zegt altijd dat de ploeg die de minste fouten maakt wint. En in die logica kan ik de fout niet ontdekken”, sprak Waasdorp vol enthousiasme. In de tweede helft beef het spel redelijk lang gelijk opgaan. Maar in het laatste kwart van deze wedstrijd profiteerde de thuisploeg voor het eerst van een dekkingsfout in de Leidse verdediging, Arie Versluis bracht de 1-0 op het scorebord. En nog geen drie minuten laten tekende Julien Buys voor de 2-0 nadat hij de bal prachtig op hem teruggelegd kreeg.

Waasdorp: ,,Met nog iets meer dan tien minuten te spelen dacht Schoonhoven de wedstrijd in de knip te hebben. Maar dan komt bij ons het beste naar boven. Dan hebben ze daar buiten de Leidse waard gerekend. We pompten de bal naar voren, mooie vakterm hé, maar de tijd hadden we in ons nadeel. Wel scoorde Guus van Kessel nog, maar tot een punt kwamen we helaas niet meer. Zo werd het uiteindelijk 2-1 voor Schoonhoven. Maar als ik zo terugblik op deze negentig minuten dan hebben twee ploegen hard gestreden op een zeer hard veld en was er mijn ogen geen uitgesproken winnaar aan te wijzen. Maar ja, die kwam er wel…!”

De Leidse ploeg blijft op die o zo beknellende elfde plek met 23 uit 21 (39-49) waar ook Linschoten drie punten inliep, nu twaalfde met 20 uit 22, na de 2-0 zege op Koudekerk. ,,Eerst op paaszaterdag maar de resterende 25 minuten thuis tegen BSC’68 uitspelen. Die wedstrijd werd eerder door ziekte van de scheidsrechter gestaakt. En die lui staan zelfs tweede nu, maar ze wonnen vandaag ook maar met 0-1 bij Floreant, onze grootste concurrent op die o zo veilige plek tien met 25 uit 22 (36-46). Die pot tegen BSC’68 werd toen gestaakt bij 0-0. En uit behaalden we met een 1-1 ook al een prima resultaat”, aldus de immer positieve Waasdorp.

De focus ligt nog steeds op lijfsbehoud dus na deze genoemde inhaalwedstrijd met nog vier wedstrijden te spelen is dat plek tien. Waasdorp: ,,We moeten ook nog uit naar onze grootste  concurrent, Floreant, waar we thuis met 3-0 van wonnen en we spelen ook nog thuis tegen  hekkensluiter Zevenhoven waar we uit ook lekker met 0-2 van wonnen. Nee, dat feestje op de boot in de Leidse gracht na lijfsbehoud gaan we zeker vieren.”

Note LSVV’70: Wilt u de resterende speelminuten op zaterdag 15 april tegen BSC’68 op sportpark Kikkerpolder live volgen? Er zijn nog kaarten in de voorverkoop beschikbaa

Schoonhoven – LSVV’70 2-1 (0-0). 76. Arie Versluis 1-0, Julien Buys, 90.Guus van Kessel 2-1.

Basisopstelling L.S.V.V.’70: Dammes Waasdorp, Van Beuningen, Filippo, Van Luxemburg, Van Ruiten, Leugering, Loos, Petersen, Baarda, Guffens, Van Kessel.