donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum doet zichzelf tekort tegen Linschoten

Lugdunum doet zichzelf tekort tegen Linschoten

-

Derde klasse A (zaterdag)-Koploper Lugdunum moest afgelopen zaterdag aantreden tegen laagvlieger Linschoten. De ploeg van Jan Wansink en Henk de Cler was gewaarschuwd, gezien de moeizame overwinning in de heenwedstrijd (3-5). Ook in deze wedstrijd, bleken de Linschotenaren een taaie opponent te zijn. Een sterker Lugdunum verspeelde twee punten, het werd 2-2.

De thuisploeg opende direct de aanval. Met name Ozan Isitir werd meerdere malen gevaarlijk in stelling gebracht in de openingsfase. Toch was ook Linschoten, dat met twee diepe spitsen speelde, dreigend in de tegenaanval. Met name Jonathan Antonio zette de Leidse verdediging met regelmaat van de klok aan het werk. Tegen de verhoudingen in kwamen de bezoekers na pakweg een minuut of tien op voorsprong. Na een misverstand tussen keeper Kevin Wassenaar en verdediger Tobias Schaafstra, pikte Antonio de bal op en werkte vakkundig af.

De Kikkerpolderbewoners lieten zich niet gek maken en een aantal minuten later werd er al de gelijkmaker aangetekend. Op aangeven van spelverdeler Tim de Cler kopte Ozan Isitir onberispelijk binnen. De thuisploeg ging hierna op jacht naar de voorsprong, die er halverwege de eerste helft ook had kunnen komen. Mohammed Berdai werd zichtbaar gevloerd in het vijandelijke strafschopgebied, echter de arbiter van dienst zag er geen penalty in. Een aantal minuten later werd Tim de Cler tegen de grond gewerkt in de zestien. Ook ditmaal werd een pingel onthouden. Mede hierdoor ging Lugdunum tegen zichzelf spelen. Tot aan het strafschopgebied van Linschoten ging het goed, maar de goede eindpass ontbrak. Zo werd er met een gelijke stand de rust ingegaan.

Na de onderbreking bleef het spelbeeld onveranderd. De groen-witten zochten de aanval op en Linschoten loerde op de counter, waarin het redelijk gevaarlijk werd met het snelle spitsenduo. Na wat halve mogelijkheden voor Lugdunum kwam de verdiende voorsprong dan toch op het scorebord. Uit een voorzet van Jochie Sebrechts kon de ervaren Houssin Bezzai binnenwerken. Het was wachten op meer doelpunten, maar de taaie verdediging van de bezoekende ploeg sloeg eigenlijk elke Leidse aanval af. Sterker nog, Linschoten kwam op gelijke hoogte door een dubieus en op appèl toegekende penalty. Antonio zou onderuit getrokken zijn in de zestien en hier zag de scheidsrechter dan wel een strafschop in. Aanvoerder Vincent van Eijk benutte dit buitenkansje met verve.

De gastheren bleven op zoek gaan naar de overwinning, iets wat tot hun grote frustratie niet lukte. De ploeg begon meer en meer tegen zichzelf te spelen en de Linschotenaren bleven geconcentreerd en compact verdedigen. Een muur die na negentig minuten niet te slechten viel voor de koploper, waarvoor complimenten voor de bezoekers. De Sleutelstedelingen verliezen hierdoor dure punten in de titelrace. Toch kon er na afloop nog gelachen worden. Sportcomplexgenoot LSVV’70 boekte een eclatante zege op de nummer twee en directe concurrent Koudekerk. Hierdoor loopt de ploeg een puntje uit, daar waar het er drie hadden moeten zijn. Over twee weken gaat Lugdunum op bezoek bij middenmoter Perkouw. De weg is nog lang, maar de titel kan en mag de equipe van Henk de Cler, Jan Wansink en Henk Kersten niet meer ontgaan.

Mohammed Berdai na afloop: ,,We waren absoluut de bovenliggende partij vandaag. Dramatisch genoeg gaan we van het veld af met dit gelijke spel. Zij speelden fel, zaten er kort bovenop waardoor we de grip op de wedstrijd verloren. Het was totaal onze dag niet  en eerlijk gezegd hadden wij moeite met hun spelletje. Desalniettemin hadden we vandaag gewoon moeten winnen. Wij staan bovenaan, dan moet je juist tegen de laag geklasseerde ploegen laten zien dat je daar terecht staat. Dat hebben we verzuimd, dus hebben we als collectief gefaald. Daarbij aangetekend dat de leidsman vandaag met twee maten heeft gemeten. Daar waar wij twee penalty’s hadden moeten krijgen, kreeg onze opponent een wel heel gemakkelijke toegekende strafschop. Een teleurstellende uitslag, zo simpel is het.”

Lugdunum-Linschoten 2-2 (1-1) 11.Antonio 0-1, 16.Ozan Isitir 1-1, 53.Bezzai 2-1, 67.Van Eijk 2-2. Scheidsrechter: Verhoef. Toeschouwers: 80

Opstelling Lugdunum: Kevin Wassenaar, Tobias Schaafstra, Henk Brandt, Tim de Cler, Jochie Sebrechts, Cem Isitir (Casper Koreman), Ozan Isitir, Adam Atif (Soufiane Boukhidous), Nabil Atif, Houssin Bezzai, Mohammed Berdai.

Foto’s: G. Du Prie

En nog een foto van J.P. Kranenburg van de 2-1 van Houssin Bezzai: