HomeZaterdagDerde klasseLugdunum slikt eerste competitienederlaag

Lugdunum slikt eerste competitienederlaag

-

Derde klasse A (zaterdag)- Vorige week veroverde Lugdunum de titel in 3A nadat het zo ongeveer het gehele seizoen bovenaan stond en nauwelijks concurrentie had. Die titel werd bereikt met een nog ongeslagen status, maar in Nieuwkoop werd in de vierentwintigste speelronde dan toch de eerste nederlaag geleden. Het werd 3-2 voor de thuisploeg, enigszins tegen het zere been van Henk de Cler, woordvoerder namens de kampioensploeg.

,,We misten heel veel spelers en moesten dus veel schuiven. Op zich speelden we niet eens slecht en we hadden ook zeker niet hoeven verliezen. Bij 2-2 kregen we genoeg kansen om ook deze pot te winnen. Helaas lukte dat niet, maar het blijft natuurlijk een prima seizoen. De hoofdprijs is binnen. Nu willen we graag nog ver komen in de strijd om de Koetshuis Cup. Dinsdag komt UVS naar ons toe en dat zijn altijd leuke wedstrijden onderling gezien de rivaliteit.”

De Cler miste, om uiteenlopende redenen, acht basisspelers en daardoor was er weer eens een basisplaats weggelegd voor Sergio Vrede, die weer terug is na lang blessureleed. In de slotfase maakte Mischa van Voorn, een B-junior, zijn debuut namens de kikkers. Bij rust was het 1-1 tegen de nummer twee. De thuisploeg kwam eerst op voorsprong, maar Henk Brandt maakte gelijk vanaf de penaltystip. Na de rust scoorde de gastheer weer, maar Soufiane Boukhidous kon daarna profiteren van een uitglijder van de Nieuwkoopse doelman. De Leidenaren kregen zoals gezegd de mogelijkheid om ook nu zonder verlies te blijven, maar de vijfde treffer van de middag was de laatste en zo verloor Lugdunum voor het eerst dit seizoen.