HomeZaterdagDerde klasseLugdunum vervult sportieve plicht

Lugdunum vervult sportieve plicht

-

Derde klasse A (zaterdag)- Schoonhoven kwam als de nummer 1 in de derde periode naar Leiden toe om de prijs wellicht definitief veilig te stellen. Lugdunum werkte evenwel niet mee en won op eigen veld met 5-3, nadat het in de eerste helft al afstand had genomen (4-1). Voor de ploeg van Henk de Cler en Jan Wansink stond er weinig meer op het spel. De titel was immers al binnen en de ongeslagen status werd verspeeld bij Nieuwkoop.

Wansink had zijn ploeg met twee gezichten zien spelen. ,,We kwamen al snel achter en daardoor schoten we wakker. We liepen vervolgens soepeltjes uit naar 4-1 en daarmee was het karwei eigenlijk al af. Natuurlijk hoop je dat het dan na rust niet ver terugvalt, maar de echte drang om er nog meer te maken viel weg. Maar goed; we kunnen ook teveel willen. We hebben in elk geval laten zien dat we niets weggeven en het seizoen naar behoren willen afsluiten. Dat er wat gelatenheid om de hoek komt kijken is ergens ook wel te begrijpen.”

Schoonhoven kwam zoals gezegd op voorsprong, maar kon daar maar kort van genieten. Binnen een mum van tijd was het al 2-1. Daarna kregen de bezoekers geen poot meer aan de grond tot aan de rust. In de tweede helft werd het nog even 4-2, maar na de 5-2 was het verzet gebroken, voor zover dat nog niet het geval was. Wel scoorden de gasten de laatste treffer van de middag.

Voor Lugdunum, waar Adam Atif en Jochie Sebrechts ontbraken, scoorden Houssin Bezzai, Tobias Schaafstra,Tim de Cler, Cem Isitir en Soufiane Boukhidous. Lugdunum heeft nog altijd tien punten voorsprong op de nummer twee en kan bij winst op WDS in het afsluitende treffen uitkomen op liefst 59 punten.