HomeZaterdagDerde klasseNacompetitie binnen handbereik voor DoCoS

Nacompetitie binnen handbereik voor DoCoS

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Met de 4-1 thuiszege tegen degradatiekandidaat Soccer Boys herstelde de ploeg van DoC0S-trainer Nico van der Salm zich knap na de nederlaag (2-5) van vorige week tegen Valken′68. De gastheren overtuigde vooral in de eerste helft, waarin de volledige doelpuntenproductie tot stand kwam. De Morsclub speelde zich met de drie punten nagenoeg naar de nacompetitie, waardoor promotie naar de eerste klasse tot de mogelijkheden behoort. De ploeg van Van der Salm werd daarbij ook nog geholpen door de concurrenten CWO en HVC′10, die beide de maximale punten verspeelden.

,,We staan waar we horen te staan. We verliezen van ploegen die boven ons staan, en winnen van ploegen die onder ons staan”, aldus de tevreden coach van de Leidenaren. De gastheren kende ook een verliezer. De sterke spits Christiaan van Empel raakte bij zijn treffer, en de derde van de thuisclub, geblesseerd en moest zich met een enkelblessure laten vervangen door Melvin van Gent. Vanwege de dikte van de enkel kan er nog niets worden gemeld over de ernst van de kwetsuur.

De wedstrijd werd al binnen zes minuten volledig op zijn kop gezet. Nadat de bezoekers in de eerste minuut een kopkans niet verzilverden, schoot Simon Jouby één minuut later de 1-0 achter Soccer Boys doelman Wilmar Zeelenberg . De voorsprong was wel van erg korte duur. Nauwelijks één minuut later schoten de bezoekers de gelijkmaker achter DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude( 1-1). Twee minuten na de gelijkmaker was het Danny Maaskant die zijn ploeg vanaf de stip weer op voorsprong schoot (2-1).

Een prachtige crosspass in de 15e minuut van Mitchel Klein op de snelle Nils Slingerland volgde, die vervolgens Van Empel een niet te missen kans bood. De aanvaller schoot te onzuiver om de voorsprong te vergroten. Één minuut later maakte de spits zijn ‘misser’ alsnog goed na alweer een assist van de uitstekend spelende Slingerland (3-1). Het betekende einde wedstrijd voor de geblesserde Van Empel. Een kwartier voor rust kwam de thuisploeg nog goed weg. Daarna was het woord weer aan de gastheren.  Jouby mocht ongehinderd vanuit een hoekschop de 4-1 binnenkoppen.

Direct na rust verzuimde Van Gent zijn ploeg naar een grotere voorsprong te schieten. Tot tweemaal toe miste hij van dichtbij. De wedstrijd, die allang gespeeld was, had na rust met een handtekening op het formulier kunnen worden afgedaan. De bezoekers die in de slotfase nog dicht bij een treffer waren hadden zich allang verzoend met een nederlaag. Slingerland die zelf niet scoorde had  een groot aandeel in de te mager uitgevallen zege. De snelle buitenspeler was een ware plaaggeest voor de defensie van de Bleiswijkers.

Jouby die tweemaal het net wist te vinden vond dat de ploeg uiteindelijk een simpele overwinning had behaald. ,,We hebben met name in de eerste helft goed voetbal laten zien. Zij konden het ons niet moeilijk maken wat we overigens wel hadden verwacht. We gaan deelnemen aan de nacompetitie, het scoren gaat ons het hele seizoen vrij gemakkelijk af.”

Trainer Van der Salm had zijn ploeg eveneens een uitstekend eerste helft zien spelen, gevolgd met een beduidend mindere tweede helft.,,Ik heb van onze kant uitstekende aanvallen gezien, maar we vergaten daarmee door te gaan. Misschien was de 4-1 wel de oorzaak van de matige tweede rondgang. Maar goed, ik ben hoofdzakelijk blij met wat we dit seizoen tot nu toe hebben neergezet.”

Basisopstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude,  Michael van Voorthuijzen,  Danny Maaskant,  Simon Jouby,  Melvin Zweistra,  Christiaan van Empel,  Nils Slingerland,  Mitchel Klein,  Sven Ravensbergen,  Kars Bisschop,  Joshua Overvliet.

Foto’s: R.van Abswoude