HomeZaterdagDerde klasseRob de Lange (Zwammerdam): ,,We hebben in de 2e helft te weinig...

Rob de Lange (Zwammerdam): ,,We hebben in de 2e helft te weinig gevoetbald”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Rob de Lange was teleurgesteld na de 2-1 geleden nederlaag in Reeuwijk. Het is voor een trainer die zijn team heeft zien verliezen altijd lastig om een objectieve nabeschouwing te geven. De trainer van Zwammerdam is echter een realist en geeft de feiten van het verloren duel op sportpark De Groene Zoom in Reeuwijk haarfijn aan. ,,Ik vond dat mijn spelers te weinig met de wedstrijd bezig waren. Zeker in de tweede helft, waarin wij twee gele kaarten incasseerden, vanwege het zeuren tegen de scheidsrechter die naar mijn idee veel te veel toe liet. Het heeft de wedstrijd zeker beïnvloed.”

Nakaarten. Het heeft zo weinig zin. Na een dramatische serie moest de trainer met zijn equipe weer een nederlaag bijschrijven op de verkeerde kant van het logboek. Analyserend: ,,CVC Reeuwijk speelde hoofdzakelijk op de counter en probeerde vaak het spel te ontregelen.” Tot aan de theepauze hield zijn team stand en brak half-time met de bekende brilstand aan. Een eerste helft waarin zijn team toch twee beste kansen op een voorsprong had laten liggen.

In het tweede bedrijf leken de Zwammerdammers onderuit te gaan en zover kam het ook. Zoals eerder vermeld waren zij in deze regionale derby niet helemaal met de wedstrijd bezig. ,,Het ging vaak om het randgebeuren”, betreurt De Lange achteraf.  De gastheren namen in die fase de leiding. ,,In mijn ogen was het duidelijk een buitenspel goal”, baalt de teleurgestelde trainer. Kort voor tijd leek een puntendeling alsnog de oogst te worden toen Bryan van Delft de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Leek want bij het scheiden van de markt scoorde de gastheren alsnog de winnende treffer.

Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen koploper Lugdunum. De groenen  uit Zwammerdam tegen de groenen uit de Kikkerpolder. ,,Het wordt een zware kluif tegen de kampioenskandidaat nummer 1”, realiseert de Lange zich terdege. Maar zijn team kan vrijuit voetballen want heeft in principe niets te winnen of te verliezen. ,,Eigenlijk doen wij voor niemand onder”, is de visie van de oefenmeester. ,,Enkel blijven de punten te vaak achterwege en dan ga je zakken op de ranglijst.” Misschien kan zijn team aanstaande zaterdag verrassen, hoewel de Leidenaren steevast van plan zijn om de ongeslagen status te behouden.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters