HomeZaterdagDerde klasseSJZ houdt een ‘zuur’ gevoel over aan nederlaag bij FC Aalsmeer

SJZ houdt een ‘zuur’ gevoel over aan nederlaag bij FC Aalsmeer

-

Derde klasse C (zondag)- SJZ is de tweede seizoenshelft met een nederlaag gestart. Op bezoek bij FC Aalsmeer ging het met 3-2 onderuit. Voor de ploeg uit Zoeterwoude-Dorp had er zeker meer ingezeten, ware het niet dat de ploeg in de tweede helft een 1-2 voorsprong verspeelde en diep in blessuretijd nog een strafschop miste op de gelijkmaker.

,,Dit is heel zuur, maar ik zag eindelijk weer een team dat veel strijd en passie toonde’’, sprak een tevreden assistent-trainer Peter Bos, die in Aalsmeer niet de rechterhand was van Rob van den Wijngaard. De hoofdtrainer is sinds halverwege december uitgeschakeld door een infectieziekte. Andres van der Hoeven neemt voorlopig de honneurs waar.

Zonder Van den Wijngaard op de bank kwam de groen-gele formatie wel als eerste op achterstand in de eerste helft door een prachtige treffer van de thuisploeg. Kevin Bos reageerde snel met de gelijkmaker: 1-1. SJZ speelde fel en had direct na de 1-1 opnieuw moeten scoren. Hans Coret en Frank Willemse misten echter grote kansen kort na elkaar.

Na de pauze drukten de Zoeterwoudenaren door. Aanvaller Marc Griffioen prikte na iets meer dan een uur spelen raak: 1-2. Tegelijkertijd kreeg FC Aalsmeer steeds meer ruimte en dat kwam SJZ duur te staan. Tot twee keer toe stond het achterin verkeerd bij een dieptepass en de thuisploeg profiteerde twee keer: 3-2. Toch was het toen nog niet gedaan, want in de vierde minuut van de blessuretijd werd de bal op de stip gelegd nadat Coret licht werd aangetikt. Middenvelder Danny Pieterse miste echter vanaf elf meter.

Een lichtpuntje bij SJZ was dat Mike Hensing zijn officiële competitiedebuut maakte. De zestienjarige B-junior mocht bij afwezigheid van Sjoerd Hulsbos als rechtsback starten. Assistent-trainer Bos sprak met lof over de mandekker. ,,Hij liet absoluut zien het niveau nu al aan de kunnen. Mike heeft al vaker meegedaan in oefenwedstrijden en tijdens de Koetshuis De Burcht Cup.’’

Ook Pieterse was zeer te spreken over het optreden van de jongeling. ,,Zestien jaar pas en hij kan nu al makkelijk mee. Die jongen is hartstikke gedreven. Hij heeft het prima gedaan.’’

,,Ik was vooraf best wel een beetje zenuwachtig, maar het ging eigenlijk wel lekker’’, zei Hensing zelf, die normaal gesproken als nummer tien of centrale verdediger speelt. Ondanks de voor hem vreemde positie hield de kleine jongeling zich verdedigend knap staande tegen de fysiek sterkere tegenstanders. ,,Ik wil hier een basisspeler worden in het eerste en dan kijk ik wel verder. Misschien kan ik straks wel hogerop’’, sprak de ambitieuze Hensing.

Door de nederlaag in Aalsmeer zakt SJZ voorlopig naar plaats zes op de ranglijst. De achterstand op de nieuwe koploper Avv Alphen bedraagt nu zeven punten. FC Aalsmeer bezet nu zelfs de vierde plek met één punt voorsprong op de Zoeterwoudenaren. Komende zondag komt het laag geklasseerde ASC op bezoek op sportpark Haasbroek. In Oegstgeest werd het eerder 2-2.

SJZ: Van Diemen, Hensing (87. D. Coret), Van der Hoeven, Bos, Hoogervorst, Versteegen, Pieterse, Sleijser, Griffioen (63. Berg), Willemse, H. Coret.