donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVierde overwinning op rij voor zondagtak Voorschoten'97

Vierde overwinning op rij voor zondagtak Voorschoten’97

-

Derde klasse A (zondag)- ,,We gaan vanmiddag aanhaken”, sprak Voorschoten trainer Huib van Oostrom Soede voorafgaand aan het belangrijke duel tegen medeconcurrent Van Nispen. De Haagse oefenmeester kreeg tien minuten voor tijd zijn gelijk. De stevige bries die schuin over het veld raasde was zondagmiddag voor beide ploegen de grootste tegenstander. De thuisploeg paste zich vooral na rust het beste aan de omstandigheden en won nipt maar verdiend van de Zilkenaren. Good-old Vincent van Veen bezorgde de Adegeest-bewoners in de slotfase met een rake kopbal de vierde zege op rij en daarmee houdt zijn ploeg  zicht op de nacompetitie.

De straffe wind was van veel  invloed  op het spel van de 22 acteurs wat vooral voor rust zichtbaar was. De veelal lange ballen kwamen zelden aan en het speeltuig, gedragen door de wind, maakte de vreemdste capriolen. De bezoekers zorgden in de openingfase met een mogelijkheid voor het eerste gevaar. Daarna was het groen-geel die het duel voor zich opeiste. Centrale verdediger Van Veen was nog het dichtst bij de openingstreffer. Van Nispen doelman Ton van Maris hield met de voet zijn ploeg overeind. De ploeg van Van Oostrom Soede voerde de druk op en kreeg via Radenko Nikic, Brian Hilders en Niels van den Berg kansen om de score te openen. Voorschoten- goalie Abdel Kader Lamrabette moest eenmaal gestrekt naar de hoek, om een harde schuiver van Jelle Vleugel onschadelijk te maken.

De thuisclub begon een stuk beter aan de tweede helft. Niels van den Berg had tien minuten na rust de pech dat zijn kopbal de paal beroerde, na een uitstekende voorzet van Nikic. Daarna had de snelle buitenspeler, die zeker niet zijn beste wedstrijd speelde de mogelijkheid laten liggen op de 1-0. Tien minuten voor tijd gaf Van Veen het goede voorbeeld. De fysiek sterke verdediger kopte een heerlijke voorzet van Van den Berg binnen: 1-0. Vlak voor de treffer hadden de bezoekers via een counter een kans onbenut gelaten. Waar Voorschoten weigerde de zege veilig te stellen moest doelman Lambarette nog eenmaal zijn keeperskunsten vertonen om een vrije trap  te verijdelen. Jesper Kloeke had in  de slotminuut nog een goede kans op de 2-0, maar de keeper was een sta-in-de- weg .

De Voorschotense trainer: ,,Vooral over de tweede helft ben ik tevreden. We hielden de bal beter in de ploeg door laag in te spelen. Voor rust liepen teveel spelers weg voor de duels en ook bij de tweede bal gaven we niet thuis. We zitten in de lift en kunnen naar boven kijken. Het stond vandaag verdedigend als een huis. Ze hebben geen echte kans gekregen. Het geloof voor de derde periode of een vervangende is groot. De ploeg moet vooral in zichzelf blijven  geloven.”

Vleugelspits Nikic speelde een ongelukkige wedstrijd. ,,Ik had vooral problemen met de harde wind. De snelheid van de bal was moeilijk in te schatten. Voor rust was er bij ons weinig aansluiting om lekker te ballen. Na rust was dat veel beter verzorgd. We speelden toen ook veel meer over de zijkanten. We hebben terecht gewonnen maar het was zeker niet mijn dag.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Lambarette; Nikic, Adriaanse, van de Berg, Elligens, Hilders, Hogewoning, Kloeke, Maas, Mulder, Van Veen.