HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 (zo) nog één winstpartij verwijderd van periodetitel

Voorschoten’97 (zo) nog één winstpartij verwijderd van periodetitel

-

Derde klasse A (zondag)- Een goede eerste helft en een tweede helft zonder gevaar brachten Voorschoten’97 zondag in Aalsmeer naar een 0-3 overwinning. Aalsmeer, dat nu nog één plek boven de ploeg uit Voorschoten staat, maakte geen moment aanspraak op de overwinning en zag de tegenstander met de drie punten vertrekken.

,,De eerste helft speelden we goed”, zegt Voorschoten’97- speler Niels Wassenaar. ,,We hadden ook wel wat voordeel van de wind, maar Aalsmeer heeft maar één kans gehad en die pakte onze keeper goed.”

Aangezien de tegenstander net iets hoger op de ranglijst staat en ook de thuiswedstrijd met 0-2 werd verloren, had Voorschoten wellicht wat meer weerstand verwacht. Wassenaar: ,,Ik weet nog dat we toen veel kansen misten en ik had zeker het gevoel dat we hadden kunnen winnen. Maar hun keeper pakte toen echt alles. En vandaag dachten we even dat het weer zo’n wedstrijd werd, toen hij in de eerste minuten meteen een bal van Mike Nikic uit de kruising tikte en later ook nog een kopbal uit een corner op de lijn pakte. Maar iedereen wist hoe belangrijk het was om deze wedstrijd te winnen en dat zag je terug in het veld. We hadden alleen niet verwacht dat we voor rust drie keer zouden scoren. Die marge had zelfs groter kunnen zijn als we de kansen goed hadden uitgespeeld.”

De drie doelpunten vielen halverwege de eerste helft in een tijdbestek van ongeveer tien minuten. De eerste twee goals werden gemaakt door Niels van den Berg. ,,Bij allebei de doelpunten veroverden we de bal rond de middenlijn”, schetst Wassenaar. ,,Vervolgens kwamen we met goed combinatievoetbal bij hun goal. Het eerste doelpunt kon Niels intikken, de tweede was een mooie volley uit een voorzet.” Bij het derde doelpunt kwam een beetje geluk kijken. Het was namelijk een speler van Aalsmeer die de bal tegen een ploeggenoot schoot die nog op de grond lag en daarmee het laatste zetje gaf.

De tweede helft was volgens Wassenaar door de wind een stuk lastiger. De ploeg kwam niet meer aan voetballen toe en was vooral ballen aan het wegwerken. ,,Het was allemaal heel rommelig. We speelden veel hoge ballen die vervolgens door de wind werden gevangen. Aalsmeer ging ook iets meer druk zetten, maar ze kwamen daarmee niet verder dan de zestienmeter. Op één kans na, die onze keeper ook weer goed pakte, kregen ze geen bal tussen de palen. Wij gingen op een gegeven moment ook weer wat meer over de grond spelen en daardoor ging het ook weer beter. Maar goed voetbal zat er niet meer in.”

Wassenaar noemde het uiteindelijk een verdiende overwinning en omdat de concurrentie (Van Nispen, red.) ook nog eens punten liet liggen werd het een erg mooie voetbalmiddag voor Voorschoten’97. Als volgende week van ASC wordt gewonnen, is het team verzekerd van een periodetitel en wordt er gestreden om promotie naar de tweede klasse. ,,Dat zou een mooi einde zijn van een wisselvallig seizoen.  Ik ben er 99% zeker van dat we die periodetitel gaan pakken. Dat zou ook helemaal terecht zijn als je naar de kwaliteit van de groep kijkt.”

Opstelling: Lambrabette, Oerlemans, Van Veen, Hogewoning, Wassenaar (Adriaanse), Kloeke, Van der Maas (Elligens), Van den Berg, Van den Heuvel (Van Beest), Hilders, Nikic.