HomeZaterdagDerde klasseWarmunda ontsnapt in laatste seconden

Warmunda ontsnapt in laatste seconden

-

Derde klasse A (zondag)- Warmunda nam het zondag in Hoogmade op tegen MMO. Een strijd in de kelder van de 3e klasse tussen de nummer laatst en voorlaatst, die de ploeg uit Warmond maar al te graag had willen winnen. Uiteindelijk mocht Warmunda blij zijn met een punt, want pas in de vijfde minuut van de extra tijd werd de gelijkmaker binnengeschoten. Daarmee blijft de ploeg de hekkensluiter toch nog negen punten voor. ,,Het voelde bijna als een overwinning”, zegt Warmunda-speler Jeroen van Noort. ,,We zijn heel blij dat we toch nog een punt hebben binnengesleept. Anders kom je op maar zes punten van directe degradatie. De nacompetitie ontlopen wordt nu wel erg moeilijk.”

Volgens de middenvelder had zijn ploeg de hele wedstrijd het betere van het spel. ,,Het was niet heel goed, maar we waren duidelijk beter en kregen de meeste kansen. De bal wilde er alleen niet in. Twee keer schoten we op de lat en we misten de finesse voor het doel.” In de eerste helft kreeg MMO nog wel een penalty mee, maar die werd kansloos gemist. De ruststand was derhalve 0-0.

De tweede helft gaf een soortgelijk beeld, waarin Warmunda de meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Toch was het de ploeg uit Hoogmade die op een 2-0 voorsprong kwam door twee treffers van Tom Disseldorp. Eerst werd er uit een counter gescoord. Tien minuten later leed Warmunda balverlies op het middenveld en kwam de genoemde speler van MMO één op één met de keeper. Van Noort: ,,En dan sta je zomaar met 2-0 achter. Dat was wel even schrikken. Wat dat betreft waren zij een stuk efficiënter dan wij. Vanaf toen was het pompen of verzuipen en gingen we vooral de lange bal spelen. Dat pakte gelukkig goed uit.”

Warmunda schoof na de 2-0 de laatste man door naar voren en ging opportunistischer spelen. Dat resulteerde tien minuten voor tijd in een klutsbal die tegen de hand van een MMO-verdediger kwam. De penalty werd door de van een schorsing teruggekeerde Vincent Solleveld binnengeschoten en dat gaf zijn ploeg de spirit om door te vechten voor de gelijkmaker. En die kwam er uiteindelijk ook in de ultieme seconden van de wedstrijd. Een kleine overtreding bezorgde Warmunda een laatste strohalm. Weer was het Solleveld die aanlegde. Langs het muurtje, in de hoek van de keeper, maar hard genoeg, schoot hij de in het doel en werd een grote deceptie voorkomen.

Van Noort: ,,De eerste wedstrijd tegen MMO hebben we verloren, dus we wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Dat bleek ook wel.” Volgende week staat de ontmoeting met concurrent ASC op het programma. Als die wedstrijd wordt gewonnen, kan Warmunda weer aansluiting vinden bij de ploegen boven de nacompetitiestreep. ,,We moeten dan vooral zorgen dat we niet snel achter komen, want we scoren nou eenmaal moeilijk.  Onze jonge jongens doen het goed en het gegeven dat we terug kunnen komen van een 2-0 achterstand geeft veel vertrouwen.”

Opstelling Warmunda: Keikes, Komen (B. van Noort), De Taeye, Solleveld, Holverda, Kortekaas (Ten Have), J. van Noort, Dijkstra, Esman (Mastemaker), El Kourami.