Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

14 ASC-trainers en –coördinatoren leren ‘Cruijffiaans opleiden’

Catsanddogs artikel
Drankenhandelleiden artikelbanner

Vrijdagavond 17 november was het sportcomplex van ASC het decor van een clinic georganiseerd door Cruyff Football. In een avondvullend programma werden trainers, coördinatoren en hoofden jeugdopleiding vanuit de hele regio geschoold in opleiden vanuit de visie van Johan Cruijff. Voor trainers en coördinatoren van ASC was dit natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om de visie te verbreden. Een groot aantal deelnemers van ASC wist uiteindelijk het certificaat ‘trainen, spelen en coachen van de nieuwe wedstrijdvormen, deel 1: 6 tegen 6’ te bemachtigen.

De workshop, gegeven door oud-trainers van Ajax ook wel bekend als Team Jonk, was zeer leerzaam en inspirerend. Hoogtepunt van de avond was de training die Michel Hordijk gaf aan de jongens van JO9-1. Met veel passie gaf hij enkele praktijkvoorbeelden van wat het ‘plan Cruyff’ inhoudt. Zowel de spelertjes als de aanwezige trainers genoten zichtbaar. De avond werd afgesloten met een theoriegedeelte. Hierin kregen de deelnemers de opdracht een trainingsoefening te verzinnen aan de hand van de aangereikte principes.

Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis

ASC hoopt van harte de samenwerking met Cruyff Football de komende tijd uit te breiden.

Zie onderstaand filmpje over Cruyff Football:

Slingerland artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten