HomeDerde klasseASCASC benut laatste halfuur voor de triomf

ASC benut laatste halfuur voor de triomf

-

Derde klasse A (zondag)-,,We wonnen in de eerste helft te weinig duels, waren niet scherp genoeg en het was simpelweg absoluut niet goed van onze kant.” ASC spits Ward Buijze wond er geen doekjes om na afloop. Stompwijk’92 was inderdaad net een tikje beter en kon niet ten onrechte met een 0-1 voorsprong de kleedkamer opzoeken. In het tweede deel van de wedstrijd speelde ASC als herboren en schoot in korte tijd alle illusies van de bezoekers aan flarden. Door de 4-2 zege neemt de ploeg van Mo Bougrine afstand van de onderste regionen van de derde klasse A.

Dat er geen twee kampioenskandidaten aan het werk waren op het veld van ASC werd de objectieve toeschouwer alras duidelijk na het beginsignaal van scheidsrechter Van Erven. Van een vloeiende combinatie of een soepel lopende aanval was niet of nauwelijks sprake. Zelfs de simpelste passes gingen met regelmaat mis. Hard werken en buffelen was het devies voor beide teams. Het enige, goedgekeurde, doelpunt van de eerste 45 minuten was dan ook niet het eindresultaat van een met zorg uitgevoerde aanval, maar kwam voort uit een chaotische situatie voor het ASC doel waar Dennis van der Linden net op de goede plek stond om de bal achter Vaggelis Vidiadakis te tikken. De thuisploeg moest het doen met een geannuleerd doelpunt en de reden waarom was na afloop nog voer voor discussie.

In de tweede helft had ASC tien minuten nodig om Stompwijk te vellen. Eerst schoot Ward Buijze van dichtbij de gelijkmaker binnen en amper twee minuten later ging de bal op de stip nadat Sean Goebel gevloerd was. Ruben Dutrieux greep de buitenkans met twee handen aan en scoorde feilloos. De 3-1, kort daarop, was het gevolg van een subliem technisch hoogstandje van Jelle Schouten: hij schoot een voorzet van Ralph van Zandwijk achter zijn standbeen langs met zijn hak in het doel. Stompwijk sputterde nog heel even tegen middels Tim van Rijn, maar Van Zandwijk had vrijwel onmiddellijk het antwoord van ASC klaar. Hij kapte zich vrij en schoot de bal in de verre hoek.

De 4-2 was het gevolg van een knappe tweede helft van de club uit Oegstgeest en betekende ook een zege op een directe concurrent. Buijze nog eens: ,,Bijna alles wat we verzuimden in de eerste helft pakten we goed op in de tweede helft. Wat mee hielp was het feit dat we zo snel achter elkaar scoorden. We liepen in feite in korte tijd over Stompwijk heen. Het werd korte tijd lastig door die 3-2, maar Ralph (van Zandwijk) besliste het duel vlak daarna.”

Conditioneel bleef ASC fier overeind en het was een van de redenen dat ASC aan het langste eind trok. Ook Buijze deed een forse duit in het zakje door zijn loop- en sleurwerk. ,,Het was wel zwaar eerlijk gezegd en de laatste tien minuten zat ik er doorheen. Ik ben vooral aanspeelpunt voor de jongens om me heen en dat kost veel kracht. De 4-2 zege maakt alles weer goed natuurlijk.”

Het zijn mooie weken voor de mannen van Bougrine: Warmunda werd in eigen huis verslagen en tweedeklasser DSO werd uit de beker geknikkerd. Ook Stompwijk moest er aan geloven. Zondag wacht RKDES dat medekoploper Altior met maar liefst 4-1 versloeg. Een uiterst zware opgave voor ASC, maar de ploeg kan bogen op goede resultaten en begint met het nodige zelfvertrouwen aan de genoemde klus.

ASC-Stompwijk 4-2 (0-1). 35. Van der Linden 0-1, 65. Buijze 1-1, 67. Dutrieux 2-1. 73. Schouten 3-1, 86. Van Rijn 3-2, 88. Van Zandwijk 4-2. Toeschouwers: 60. Scheidsrechter: Van Erven.

Basisopstelling ASC: Vidiadakis, Tas, Coopmans, Goebel, Van Bergen, Schouten, Kuipers, Van Zandwijk, Martha, Buijze, Dutrieux.