HomeDerde klasseASCASC speelt onder de maat en verliest van fysiek sterk Kickers’69

ASC speelt onder de maat en verliest van fysiek sterk Kickers’69

-

Derde klasse A (zondag) – De eerste competitiewedstrijd op het gloednieuwe complex van ASC laat nog even op zich wachten. De Oegstgeestenaren gingen zondag op bezoek in Leimuiden bij Kickers’69. De ploeg kende een vliegende start met een snelle 0-1 voorsprong, maar na 90 minuten spelen stond er 3-2 op het scorebord. Trainer Mo Bougrine sprak van een onnodig verlies. ,,Ik had verwacht dat we beter voor de dag zouden komen.”

ASC begon volgens de trainer sterk aan de wedstrijd. Er werd agressief gespeeld met veel beleving. Binnen vier minuten scoorde Jelle Schouten het eerste doelpunt, nadat hij uit een goede combinatie op het middenveld één-op-één met de keeper werd gezet. ,,Beter hadden we niet kunnen starten. We hadden het goed  voor elkaar, totdat we tien minuten na ons doelpunt stonden te slapen.” Met een vrije trap werd de bal door Kickers’69 het strafschopgebied ingebracht en omdat een verdediger niet oplette kon de tegenstander de bal binnen knikken. Het spel werd vervolgens onrustig en harder. ,,Daar moeten de Kickers het ook van hebben en wij gingen er in mee.”

Toch kwam ASC weer op voorsprong. Na een half uur spelen was het Ward Buijze die op een identieke wijze als het eerste doelpunt vrij voor de keeper werd gezet en binnenschoof. De opluchting was echter van korte duur: een minuut later stond het weer 2-2. ,,Toen vervielen we meteen weer in hetzelfde patroon. Veel jongens die het team moeten dragen speelden ook onder de maat. Ook was onze aanvoerder Sean Goebel niet fit, dat hielp ook niet mee.”

Na rust pakte ASC het spel goed op. Er werd meer vooruit verdedigd en er werden kansen gecreëerd. Al snel werd het spel weer fysieker en dat was iets waar de bezoekers moeite mee hadden. Een kwartier voor tijd sloeg het noodlot toe. Weer verdedigde ASC niet sterk en werd een bal vanaf de zijkant van het doel door Kickers’69 binnengekopt: 3-2. Volgens Bougrine een onnodig verlies omdat zijn ploeg hierna nog veel kansen op de gelijkmaker en zelfs de winst had. ,,Zeker als je naar de tweede helft kijkt hadden wij in verhouding veel meer mogelijkheden op een doelpunt. Ralph van Zandwijk schoot nog vanaf een paar meter voor open doel tegen de lat en Jelle kwam nog twee keer alleen voor de keeper te staan. Van die drie kansen moet je er minstens één maken. We verloren ook de nodige duels en waren niet scherp genoeg. Kickers’69 was dat juist wel. Het was een rommelige wedstrijd en ons niveau was echt niet goed genoeg.”

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer op het programma. Een tegenstander die Bougrine hoger inschat dan Kickers’69. Hoe gaat zijn team ervoor zorgen dat de inwijding van het nieuwe complex een feestelijke afloop krijgt? ,,We moeten het hier met elkaar over gaan hebben en elkaar de waarheid vertellen over waar het mis ging. Niet om elkaar verwijten te maken, maar om ervan te leren. Verder gaan we hard trainen en ons best doen. Volgende week hebben we weer een nieuwe kans.”