HomeDerde klasseASCASC zakt verder af op de ranglijst

ASC zakt verder af op de ranglijst

-

Derde klasse A (zondag)- Vooralsnog staan de sportieve prestaties van het vlaggenschip van de Ajax Sportman Combinatie (ASC) in schril contrast met het dit seizoen in gebruik genomen schitterende accommodatie. De hardwerkende en goed willende ploeg van trainer Mo Bougrine miste zondagmiddag kwaliteit om het zeker niet groots spelende Nicolaas Boys naar een nederlaag te spelen. De mannen uit Nieuwveen wonnen als minst slechte ploeg met 1-2 na een 1-0 ruststand. Overigens begon de wedstrijd even later omdat de scheidsrechter van dienst zich gemeld had op het oude complex van ASC.

Het is alweer de derde nederlaag in het nog prille seizoen voor de Oegstgeestenaren. De Voorhoutse trainer Mo Bougrine wilde zich niet verschuilen achter het gemis van een tweetal vaste krachten. Zo waren Sean Goebel en Ralph van Zandwijk om verschillende redenen niet inzetbaar. Toch had de wedstrijd wellicht een andere wending kunnen krijgen als na de 1-0 van Fenno van den Hoek, die halverwege de eerste helft de eerste vloeiende combinatie bekwaam afrondde, er een vervolg zou zijn gekomen op de treffer van de middenvelder/aanvaller.

Nauwelijks een minuut na de openingstreffer vergaten de roodzwarten de chaos in de Nicolaas Boys defensie af te straffen. Daarvoor waren de bezoekers de betere ploeg zonder te overtuigen. De ploeg uit Nieuwveen had nog geen wedstrijd verloren. Na de treffer van ASC kwam de wedstrijd meer en meer in evenwicht maar was het voor de circa honderd toeschouwers toch vooral genieten van het najaarszonnetje. Na de rust pakten de bezoekers het energieker aan en drong de thuisclub ver terug op eigen helft.

De gelijkmaker in de zestigste minuut was dan zeker niet onverdiend. De thuisploeg had een kwartier voor tijd de kans om toch weer op voorsprong te komen, maar miste de kans van dichtbij op 2-1. Enkele minuten later viel de treffer aan de andere kant: 1-2. Het slotoffensief van de ‘good-old’ was niet goed genoeg om het tij te doen keren.

Doelpuntenmaker Van den Hoek: ,,Het verschil tussen de eerste en tweede helft is onverklaarbaar. We hadden zeker in de eerste helft het betere van het spel, vond ik. We misten wel drie sterkhouders en moesten zoeken wie wat moest doen. We hebben er wel keihard voor gewerkt maar staan niettemin met legen handen.”

Coach Bougrine was na afloop ietwat teleurgesteld. ,,Een  gelijkspel zou rechtvaardig zijn geweest, ook al was het van onze kant zeker geen beste wedstrijd. We hebben kansen gehad om de wedstrijd te kantelen. We missen ervaring en slimmigheid. Over het algemeen  ben ik niet ontevreden. Ze hebben snoeihard gewerkt. We moeten met de concurrenten aan de slag gaan. Want het wordt voor ons een lastig overgangsjaar.”

Basisopstelling ASC: Vidiadakis; Hofstee, Van Bergen, Schouten, Kuipers, Hoogervorst, Buijze, Coopmans, Mouchih, Geenen, Van den Hoek.