Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Cruyff Football onderwijst nieuwe wedstrijdvormen (17/11 bij ASC)

Duke of Oz artikel
Brasserie Park

Oegstgeest- Cruyff Football, verantwoordelijk voor de verspreiding van de voetbal- en opleidingsvisie van Johan Cruijff, organiseert op 17 november bij ASC een workshop over het trainen, spelen en coachen in de wedstrijdvorm 6-tegen-6. Doel is clubs en trainers uit de regio Leiden & Bollenstreek te helpen bij het omgaan met de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. De workshop op Sportpark Overveer begint om 18.30.

Dit seizoen is het Nederlandse jeugdvoetbal overgestapt op de nieuwe wedstrijdvorm 6-tegen-6 voor pupillen in de leeftijdsgroepen Onder 8 en Onder 9. Volgend seizoen volgt de Onder 10 en dan zullen ook de Onder 11 en Onder 12 in een aangepaste vorm gaan spelen (8-tegen-8). Door de nieuwe wedstrijdvormen wordt de technische vaardigheid en creativiteit van spelers vergroot en neemt het spelplezier toe: de kinderen hebben meer balcontacten en de kleinere veldafmetingen passen beter bij kinderen in deze leeftijdsgroepen.

Rabobank artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner

Het idee voor deze veranderingen komt uit de jeugdopleiding van Ajax, onder leiding van Wim Jonk en Johan Cruijff. Zij introduceerden de zogenoemde Twin Games en na succesvolle pilots met Betaald Voetbal Organisaties, voorlichtingsbijeenkomsten en uiteindelijk een democratische stemming, zijn de nieuwe wedstrijdvormen in januari 2017 officieel geadopteerd door de KNVB.

Johan Cruijff heeft destijds aan Wim Jonk en zijn team gevraagd om zijn visie verder te verspreiden. Vanuit die gedachte organiseert Cruyff Football nu een landelijke tour met 14 regionale workshops voor amateurclubs en trainers. Een van deze 14 workshops is dus bij ASC.

In een drie uur durende interactieve avondsessie, een combinatie van theorie en praktijk, wordt uitgelegd hoe de veranderingen vertaald kunnen worden in trainingen, wedstrijden en coaching van kinderen. Namens Cruyff Football wordt de workshop verzorgd door Michel Hordijk en Jasper van Leeuwen, beide afkomstig van AFC Ajax.

De workshop bij ASC is toegankelijk voor trainers, coördinatoren, bestuurders en overige geïnteresseerden uit de regio Leiden & Bollenstreek. Deelnemen kost € 29,50 per persoon en aanmelding is mogelijk via het Educatie gedeelte op de website www.cruyfffootball.com.

 

Brasserie meelfabriek
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten