donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDoCoS weer in het goede spoor

DoCoS weer in het goede spoor

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Een getergd Docos was zaterdagmiddag,  na twee achtereenvolgende nederlagen, op zoek naar eerherstel. Vooral de missstap vorige week tegen rode lantaarndrager Kethel Spaland was hard aan gekomen bij de Morschclub. De Schiedammers zorgde  overigens in de achttiende speelronde wederom voor een daverende verrassing door titelkandidaat Valken′68 met een nederlaag (3-2) op te zadelen. De Leidse ploeg liet zich niet verrassen door SC Monster en trok met 3-0 aan het langste eind.

Sportclub Monster werd het slachtoffer van de dadendrang van de gastheren, die de mindere fase van zich af wilden spelen. De ploeg van trainer Nico van der Salm had geen kind aan de Westlanders. Alleen in het eerste kwartier deed Monster van zich spreken. Een kopbal op de lat, en een fout van Docos doelman Mitchel v Abswoude hadden de 0-1 kunnen opleveren voor de bezoekers. Het waren de enige wapenfeiten gedurende de negentig minuten van de ploeg van  trainer Marten Glotzbach.

De wedstrijd werd in de 25e minuut opengebroken door Oktay Gezici, die een assist van de sterk spelende Nils Slingerland op de rand van de zestien hard binnen schoot (1-0). De rappe Slingerland mocht zich op de linkerflank naar hartenlust uitleven,  en was betrokken bij de totale doelpuntenproductie. Gezici had kort voor zijn openingstreffer al een kans  laten lopen om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Chris van Empel tikte één minuut na de openingstreffer van dichtbij de 2-0 binnen. Daarna was het de thuisploeg die de wedstrijd volledig dicteerde.

De afstandskogel van Sven Ravensbergen had tien minuten voor rust een beter lot verdiend. De lat redde de bezoekers van een grotere achterstand. Gezici was daarna niet koelbloedig om de score naar 3-0 te tillen. Na rust creëerde de ploeg van Van der Salm een handvol riante kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Met de uitwedstrijd nog op het netvlies waarin een 0-2 voorsprong alsnog werd weggegeven en de defensieve fouten uit de laatste wedstrijden, waren de thuissupporters er nog niet gerust op.

De 3-0 van Van Empel, na een sterke actie van wederom Slingerland, betekende vijftien minuten voor tijd de definitieve beslissing tegen de onmachtig spelende bezoekers. Van Empel en Gezici hadden al eerder de wedstrijd op slot kunnen gooien. Een fraaie volley van Roy Elkerbout en het niet benutten van een open  kans voor wederom Gezici en Slingerland had de uitslag nog meer kleur kunnen geven. Maar de 3-0 was uiteraard meer dan voldoende voor de zege en zo handhaafde DoCoS zich keurig op de gedeelde tweede plaats.

Van der Salm was na afloop een tevreden trainer. ,,Ik heb op het eerste kwartier na genoten van mijn ploeg. De jongens hebben revanche genomen voor de twee laatste potjes. Als we heel veel energie in de wedstrijd stoppen kan de ploeg goed voetballen. Ik heb vanmiddag weer het DoCoS gezien dat ik voor ogen heb. Heerlijke aanvallen en dito goals. Het was als vanouds, zou ik willen stellen.”

Ook uitblinker Slingerland keek tevreden terug op de wedstrijd. ,,Ik heb een heerlijke middag gehad doordat die gasten één op één speelden. Wat wil ik met mijn snelheid dan nog meer? We hebben ons hersteld na de wanprestatie van vorige week. Monster heeft geen kans gehad,alleen in de beginfase kwamen we even goed weg.”

Volgende week wacht het treffen tegen RCL, de andere nummer twee . De winnaar van dit duel zal  koploper Ter Werve in het vizier houden.

DoCoS: Mitchel Abswoude,  Michael van Voorthuijzen,  Daniel Maaskant,  Rowin Peet,  Simon Jouby,  Roy Elkerbout,  Chris van Empel, Nils Slingerland, Sven Ravensbergen,  Oktay Gezici,  Joshua Overvliet.

Foto’s: dhr Van Abswoude