dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Rijnland en SJZ missen scherpte voor het doel

FC Rijnland en SJZ missen scherpte voor het doel

-

Derde klasse A (zondag)- Op Sportpark De Morsch stond zondagmiddag de ontmoeting tussen FC Rijnland en SJZ op het programma. Beide teams maakten een helft aanspraak op de overwinning. Omdat niemand wist te scoren, eindigde de wedstrijd in een blanco score.

De ploegen begonnen fel aan de wedstrijd, wat resulteerde in wat kleine overtredingen en ook wat kleine kansen over en weer. Al na amper vijf minuten nam  SJZ als eerste het doel van de tegenstander onder vuur. Daniël Coret nam een afzwaaier van een corner vanaf een meter op twintig op de pantoffel. Als de bal erin was gevlogen zou het een schitterende start  van de middag zijn geweest, maar het leer belandde vrij simpel in de handen van keeper Mario van der Pluym van FC Rijnland.

Een paar minuten later mocht SJZ een vrije trap nemen, die terecht kwam op het hoofd van centrale verdediger Guus van der Hoeven. De vrije kopkans ging net langs de voor hem verkeerde kant van de paal. ,,Die had er echt wel in gemoeten”, zei Van der Hoeven na afloop. ,,Ik kopte recht in plaats van kruislings. Dom.” Daarna brak een sterkere fase van Rijnland aan, die de Leidse ploeg tot het rustsignaal vast hield. De thuisploeg was steeds net iets feller en won de duels op het middenveld. SJZ probeerde er nog een aantal keer uit te komen, maar moest het vooral hebben van lange ballen die vaak een prooi waren voor de verdedigers van FC Rijnland.

De Leidenaren creëerden aan de andere kant kans op kans. Maik de Rooij was meerdere keren in de gelegenheid om Rijnland op voorsprong te zetten. Een aantal keer kreeg hij de bal mee in het strafschopgebied, maar tot een schot kwam het steeds nét niet. ,,Ik kwam ongelukkig uit”,  zei de aanvaller achteraf. ,,Het veld was stroef en ik kon steeds net niet aanleggen voor een schot. In de eerste helft hadden we er gewoon voor moeten zorgen dat we op 1-0 voorkwamen. Zonde dat het niet lukte.”

Na rust was het spelbeeld omgedraaid. Waar SJZ er in de eerste helft niet echt aan te pas kwam, waren ze in de tweede helft scherper en werd er veel beter gecombineerd. De wedstrijd werd dan ook vooral op de helft van FC Rijnland gespeeld. De ploeg uit Leiden leek het even kwijt te zijn en leed veel balverlies door het spelen van slordige ballen. Toch was de eerste grote kans van de tweede helft voor de gastheer: De Rooij gaf de bal voor, waarna spits Bodewijn Kamphues de bal dacht in te koppen. Een katachtige redding van SJZ-keeper Niels van Diemen zorgde er echter voor dat het 0-0 bleef.

FC Rijnland probeerde het nog wel in de tweede helft, maar verdere grote kansen bleven uit. Het was vooral SJZ dat nog aanspraak maakte op de overwinning, maar ook bij hen ontbrak de scherpte voor het doel. Zodra de spelers in het strafschopgebied kwamen, leken  ze zich geen raad te weten en strandde de aanval. Tot een schot op doel kwam het vaak niet eens. Bij een slotoffensief van SJZ leek er alsnog een winnaar te komen. Onverwachts belandde het leer voor de voeten van Stefan Sleijser, die zo verbaasd leek door de grote kans, dat hij vanaf twee meter naast schoot. Vervolgens mocht SJZ nog drie corners nemen, maar de bal wilde er niet in. Mede door kordaat optreden van keeper Van der Pluym bleef de nul op het scorebord staan.

FC Rijnland speler De Rooij was na afloop niet geheel ontevreden. ,,We hebben hard voor elkaar gewerkt, maar de kansen werden niet benut. Dat is erg jammer. Ik had wel gehoopt dat wij als winnaar uit de bus zouden komen gezien de stand op de ranglijst. We blijven doorzetten, volgende week gaan we er weer voor.”
Voor SJZ voelde het gelijkspel na vier verloren wedstrijden op rij een beetje als een overwinning. ,,Ik zie dit als een winstpunt”, zei Van der Hoeven. ,,We hebben ook gedisciplineerd gespeeld. Dat zorgde er in de eerste helft voor dat FC Rijnland ondanks de kansen niet kon scoren. In de tweede helft hebben we het nog iets beter gedaan waardoor wij juist de kansen kregen. Helaas konden we die niet benutten. De bal valt gewoon steeds net niet goed en dat is ook een beetje de tendens van dit seizoen. We moeten nu eens een gelukkige goal scoren in plaats van een ongelukkig doelpunt tegen krijgen, zoals de voorbije weken nog al eens gebeurde.”

FC Rijnland-SJZ 0-0.

FC Rijnland: Van der Pluym, Van Leeuwen, Cerdijn, Heemskerk (Oomen), Smeele, De Rooij, Mink, Kamphues, De Bolster, Kromwijk, Koelink.

SJZ: Van Diemen, Hulsbos, Van der Hoeven, Bos, Plooij, Versteegen,D. Coret (Berg), Sleijser, Willemse, Griffioen, H. Coret (Van Kampen)