Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnland weer koploper na onbedreigde 2-0 zege op Kickers’69

Brasserie Park
ALV artikelbanner

Derde klasse A (zondag)- Een simpele 2-0 overwinning op Kickers’69 bracht FC Rijnland terug bovenaan in de derde klasse A, mede doordat concurrent Nicolaas Boys de wedstrijd zag afgelast en Altior verrassend, gezien de stand op de ranglijst, met 3-0 ten onder ging bij SJZ. Feest dus in de kantine in de Morsch waar een deel van de spelersgroep en supporters nog eens extra uit hun bol gingen na een zekere wedstrijd in de eredivisie. Boudewijn Kamphues was blij daar even weg te kunnen om zijn verhaal te doen.

,,Geen moment was ik bang dat het vandaag mis kon gaan. In feite heeft Kickers geen schijn van kans gehad en hielden we het met 2-0 nog heel bescheiden. Hoofdoorzaak: het missen van grote en kleine kansen. Met de rust hadden we met pakweg 3-0 moeten voor staan. Danny Kromwijk, Leroy de Haas en ook ik ja misten riante mogelijkheden. We gingen met 0-0 naar de kleedkamer en toen was er toch weer sprake van gemopper en verwijten. Dat moeten we echt afleren, want het is zo zinloos en je gaat er echt niet beter door spelen.”

De tweede helft was het Kamphues zelf die de ban brak en de 1-0 scoorde. ,,Een prima actie van Leroy ging er aan vooraf. Ik had verwacht dat een verdediger zijn voorzet zou onderscheppen, maar hij gleed uit en zo kon ik de bal binnen schieten. Kickers’69 zocht hierna niet echt de aanval en misschien waren ze niet eens bij machte. Het spelbeeld bleef hetzelfde en uiteindelijk maakte Leroy de 2-0 na een voorzet van Kromwijk. Een hele simpele zege eigenlijk.”

Scheffer sportprijzen artikel
Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner

FC Rijnland doet dus goede zaken en wie zijn oren goed te luisteren legde kon het woord ‘kampioenschap’ al horen fluisteren. Zover wil Kamphues zeker nog niet gaan. ,,Een periodekampioenschap lijkt me voorlopig al heel mooi, het is nog niet eens november. We moeten gewoon lekker blijven voetballen, niet mopperen als je eens gewisseld wordt en de eenheid bewaren. FC Rijnland heeft een team dat heel hoog kan eindigen en we hebben gewoon een geweldige groep. Jammer alleen dat niet iedereen fan is van de juiste club haha.”

In de volgende wedstrijden zijn Van Nispen en Aalsmeer de tegenstander van de Leidenaren. Deze ploegen nemen de onderste plaatsen in de afdeling in. Het is een niet al te gewaagde voorspelling dat er zes punten worden binnen gehaald. Het feest is nog niet voorbij in de Morsch.

FC Rijnland- Kickers’69 2-0 (0-0) 50. Kamphues 1-0, 75. Leroy de Haas 2-0.

Seven gifts artikel
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten