HomeZaterdagDerde klasseGevoelige nederlaag voor VV Leiden

Gevoelige nederlaag voor VV Leiden

-

Derde klasse A (zaterdag)- Net als vorige week ging VV Leiden op eigen veld onderuit. BSC’68 was met 1-2 te sterk op de vierde speeldag en nu ging Oudewater aan de haal met een 0-4 triomf. Volgens Cees van Tongeren was er sprake van een terechte winnaar, maar de uitslag noemde de trainer wel ‘geflatteerd’.

Het betekende de derde thuisnederlaag voor de promovendus in even zoveel wedstrijden. ,,Het zal anders moeten de komende tijd, want dit gaat zo niet goed. Ik vind dat we het in de tweede helft tot aan de 0-2 beter hebben gedaan, maar onze goal wilde maar niet vallen. We kregen meer grip op Oudewater, maar de echte controle bleef uit. Na hun tweede doelpunt was het wel over en uit bij ons. We probeerden nog wel aanvallender te spelen, maar dan weet je dat je ook risico’s neemt om meer treffers te incasseren.”

VV Leiden leek ongeschonden de rust te bereiken, maar vlak voor dat bakkie thee scoorden de gasten alsnog de 0-1. ,,Een slecht moment natuurlijk, maar er was nog geen reden om te wanhopen. In de rust heb ik diverse scenario’s doorgenomen en vanaf dat moment kregen we meer kleur op de wangen. Toch miste ik een bepaalde kracht die we vorig seizoen wel in huis hadden. We speelden met te weinig druk op de bal en na de rust konden we ook niet genoeg creëren. Oudewater is als team verder. Het is op zich mooi dat ik na afloop hoorde dat ze toch wel wat angst hadden voor met name ons middenveld en de aanvallers, maar zo’n compliment is enkel waardevol als je die kwaliteiten dan ook kunt laten zien.”

Vanuit een corner werd het een klein kwartier voor tijd 0-2 en daarmee was de thuisploeg gezien. De kampioen van 4C van het vorige seizoen scoorde zelfs nog tweemaal en zo leed VV Leiden tot dusverre de grootste nederlaag in de derde klasse. ,,Ik ben ervan overtuigd dat het goed komt met mijn ploeg. Er is genoeg kwaliteit, maar we zullen wat accenten moeten verleggen. Hoewel de uitslag echt te hoog is uitgevallen ten opzichte van de onderlinge krachtsverhouding moet ik als eindconclusie wel stellen dat ik teleurgesteld ben in mijn ploeg. Het moet anders en beter. En dat al vanaf volgende week wanneer we naar Van Nispen gaan.”

Opstelling VV Leiden: Van der Meulen, Van Egmond (75.Donders), Fokkema, Schreuder, Sjaardema (80. Van Heusden), Van der Meel, Lammers, Hamelink, Bakker (68.Hage), Middelkoop, Khalid.