Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Kagia met opgeheven hoofd uit beker

Den gapender eter artikel
Brasserie VIS artikelbanner

,,We hebben ons kranig verweerd”, sprak Kagia-trainer Anton Wijsman. Zijn team verloor op eigen veld met 1-3 van zondag hoofdklasser DHC, waardoor het bekertoernooi erop zit voor de Lisserbroekers. ,,Maar we kunnen ons absoluut met vol vertrouwen richten op de competitie.”

Wijsman had zich voorgenomen om zo lang mogelijk de nul te houden. Dat lukte zijn ploeg echter niet. Al na tien minuten namen de bezoekers uit Delft de leiding: 0-1. ,,Daarna kwamen we steeds beter in de wedstrijd. We kregen zelfs wat kansjes hier en daar in de eerste helft. Tja, zolang het ‘maar’ 0-1 staat, heb je nog steeds kans.”

Die kans kwam er in de tweede helft ook. Dirk-Jan Ligtenberg maakte tien minuten na rust de gelijkmaker (1-1). ,,Vervolgens waren we voetballend zeker niet de mindere. Het kostte ons wel energie, want DHC speelt toch drie niveau hoger”, aldus Wijsman, die zag dat Kagia al redelijk snel weer op achterstand kwam.

Brasserie buitenhuis
Amstel radler artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

,,De 1-2 viel te snel. We hebben in de laatste tien minuten nog wel twee goede kansen gehad op de 2-2, maar die gingen er helaas niet in. Ik had het wel eens willen zien in een strafschoppenserie. In de slotfase zijn we nog alles op de aanval gaan spelen. De 1-3 viel nog in de blessuretijd, maar dat maakt mij weinig uit. We hebben het een zondag hoofdklasser moeilijk gemaakt. Dat geeft ons wel het nodige vertrouwen.”

Gerard Bol artikel
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten