dinsdag, april 23, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumOnnodig puntenverlies voor Lugdunum

Onnodig puntenverlies voor Lugdunum

-

Tweede klasse C (zaterdag)-  Niet alleen waren de druiven zuur na de puntendeling tegen Honselersdijk (1-1), maar dropen vooral de frustraties eraf na de remise bij de Lugdunum aanhang en spelers. Vooral de wissel  van de prima acterende verdediger Henk Brandt voor Jochie Sebrechts in de tachtigste minuut deed bij velen de wenkbrauwen fronsen. En bij enkele spelers (onder andere bij routinier Tim de Cler) sloegen zelfs de stoppen bijkans door.  Dat de gelijkmaker van de bezoekers vrijwel direct na de wissel op het scorebord verscheen was een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De ‘kikkers’ konden zich het puntenverlies alleen zelf aanrekenen.

Na de fraai genomen doeltreffende vrije trap, bijna halverwege het eerste part van Houssin Bezzai,  kreeg Lugdunum daarna genoeg kansen om het duel in het slot te gooien. Dat gebeurde niet. De rekening kreeg de ploeg van Jan Wansink en Henk De Cler, zoals gezegd, diep in de tweede helft gepresenteerd. De dit seizoen sterk keepende Kevin Wassenaar, die bijna werkeloos toekeek deze middag, moest dus enkel in de tachtigste minuut in actie komen maar dan om de gelijkmaker uit het net te halen.

De voorbereiding op de elfde speeldag liep voor de Leidse ploeg bepaald niet vlekkeloos. Zo verschenen  Martijn van Leeuwen en Soufiane Boukhidous te laat in de Kikkerpolder en konden op de bank beginnen. Het was Lugdunum er, zonder dit tweetal, alles aan gelegen om de  nederlaag van vorige week tegen lijstaanvoerder Die Haghe weg te poetsen. Na de eerste serieuze kans van Honselersdijk was het Lugdunummer Ozan Isitir  die vervolgens de kans kreeg om de score te openen. Zijn prachtige doeltreffende omhaal werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Dezelfde speler had amper een minuut later weinig geluk met zijn inzet, na een assist van Arash Latifi, die rakelings naast vloog. De eerder benoemde treffer van Bezzai was sowieso meer dan verdiend. Kort na de openingstreffer kreeg Casper Koreman de kans om zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong te schieten. Sergio Vrede zette zijn maatje in de spits met een fraaie kopbal voor de doelman van Honselersdijk, maar de aanvaller verzuimde het ‘dotje’ te verzilveren.  Na een half uur spelen kwam Soufiane Boukhidous Bilal Karasahin al vervangen, waarbij gehoopt werd op een getergde speler. De gasten, die  enkel via de rechterflank voor enig gevaar zorgden, kwamen op slag van rust goed weg na alweer een uitstekend indraaiende vrije trap van Bezzai.

In de tweede helft gooiden de bezoekers uit het Westland, de nummer vijf uit de tweede klasse,  alle schroom van zich af en voetbalde mee met de ploeg van De Cler. Even was het schrikken voor de thuisploeg na een harde schuiver die rakelings naast het doel van Wassenaar suisde. Na een klein uur spelen maakte Van Leeuwen (ten koste van Koreman) zijn opwachting in het Leidse elftal. Koud in het veld had de creatieveling  de 2-0 op zijn schoen, maar hij faalde oog in oog met de vijandelijke keeper.

De bezoekers putten moed uit die misser en kwamen zelf dichtbij de gelijkmaker. Die kwam er na de veel besproken wissel alsnog, dit nadat Lugdunum achterin open huis hield. Van Leeuwen en Vrede hadden daarvoor nog mogelijkheden om de drie punten veilig te stellen, maar beiden misten de broodnodige scherpte. Zo verloor Lugdunum twee kostbare punten en is het te hopen dat de neuzen weer snel dezelfde kant uitwijzen.

Doelman Wassenaar vond dat het in de eerste helft al ‘kat in het bakkie’ had moeten zijn. ,,Teveel spelers gaven niet thuis. Dit gelijkspel voelt als een nederlaag. Het is een collectief falen. Ik zag het  al aankomen in de voorbereiding, die was waardeloos. Misschien is het wel goed zo en staan we nu weer met beide beentjes op de grond.”

Trainer Wansink was teleurgesteld omdat zijn ploeg de 2-0 op de schoen had en dan binnen zou zijn geweest. ,,Gezien de eerste helft voelt dit gelijkspel inderdaad als een verlies. De betere kansen waren voor ons. We gaven in de tweede helft de ruimtes weg waardoor die gasten er makkelijk onderuit konden voetballen. Onze tweede helft was onvoldoende  en op basis daarvan vind ik een puntendeling uiteindelijk wel terecht.”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Berdai, De Cler, C.Isitir, Brandt, Latifi, Vrede, Koreman, O. Isitir, Bezzai, Karasahin.

Foto’s: met dank aan G. Du Prie