Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Onpeilbaar LSVV’70 wint in Reeuwijk van CVC

Mooi artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

Derde klasse A (zaterdag)- Op social media werd door LSVV’70 verzocht om een telraam mee te nemen naar CVC Reeuwijk. Er zou immers een forse nederlaag in het verschiet liggen, gezien de resultaten in voorgaande jaren. Was het indekken of pure realiteit? In elk geval rolde er wel een doelpuntrijk duel uit, maar LSVV’70 bleef wel aan de goede kant van de score (3-4) en dat leverde forse euforie op bij trainer/speler Freek Jansen en de zijnen.

,,We mogen best spreken van een klassiek heroïsche middag voor ons. Het vloog alle kanten op met 0-2, 2-2 en 2-4 en ik denk te mogen stellen dat het verdiende overwinning was. We speelden lange tijd best goed voetbal en CVC had niet echt een antwoord paraat op ons spel. We hoefden ook niet al teveel kansen weg te geven en zelf creëerden we dit keer genoeg. Wel heb ik hem geknepen toen het vlak voor rust 1-2 werd uit een strafschop. Ik weet niet of de overtreding van Jos van Beuningen er binnen of buiten was, maar de spanning was wel meteen terug. Na de rust scoorden zij de 2-2 en toen vreesde ik wel dat het mis zou gaan, maar juist toen stonden wij weer op en scoorden we tweemaal. Dat zij er nog 3-4 van maakte in de slotseconde was niet meer van belang.”

De Leidse ploeg kwam op 0-1 door spits Richard Guffens die een bal in de loop mee kreeg van Jansen. Vervolgens stelde Guus van Kessel Leo Casteel in staat om de 0-2 op het scorebord te brengen. Na de rust en bij een gelijke stand werd Van Kessel uiteindelijk de gevierde man door tweemaal de defensie van de Reeuwijkers in de luren te leggen. ,,Dat is hem gegund. Hij kan niet meer trainen vanwege zijn zware opleiding bij de Marechaussee, maar op zaterdag kan hij nog van grote waarde zijn. We gingen na het laatste fluitsignaal uit onze panty en dat werkte aanstekelijk voor lagere teams die daar speelden. Die waren in een keer ook op onze hand en we kregen applaus. Tja, zo ziet de wereld er weer anders uit na de 1-6 van vorige week. In een seizoen zes punten pakken van CVC, het moet niet gekker worden.”

Sepa green artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Opstelling LSVV’70: T.Waasdorp, Van Beuningen, Huisman, Van Luxemburg, Leugering, Casteel (46. Humme), Groenendijk, Petersen (70. Van der Meer), Jansen (60.Doornenbal), Guffens, Van Kessel.

Brasserie meelfabriek
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten