Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Ontspannen Meerburg weet weer wat winnen is

Rurh gold artikelbanner
Duke of Oz artikel

Tweede klasse C (zondag)- Na zes wedstrijden op rij te hebben verloren, won Meerburg zondag verrassend met 2-1 van Wipppolder, de nummer 4 in de competitie. Die overwinning kwam wel te laat, want de ploeg uit Zoeterwoude was al gedegradeerd.

 ,,Ja dat heb ik zondag meerdere malen gehoord, dat we net te laat zijn”, zegt trainer Ron de Roode. ,,Maar ik heb de spelersgroep van te voren gevraagd om het seizoen met deze wedstrijd goed af te sluiten en dat hebben ze gedaan.”

 Wat het verschil maakte kon De Roode niet precies aangeven. ,,We speelden op dezelfde manier als normaal. De druk was er natuurlijk wel af en het team was ontspannen. Er zat strijd in en er werd goed gevoetbald. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken.”

Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

In de tweede helft kwam Meerburg na een minuut of tien op 1-0 door een doelpunt van Jorge Bonekamp. Tien minuten later scoorde Wippolder de gelijkmaker. Het was Mats van der Poel die niet ver voor het eindsignaal de winnende scoorde en ervoor zorgde dat zijn team met een tevreden gevoel het veld af kon stappen. Het was de vijfde zege van de Rijndijkers en daarmee werd uiteindelijk de dertiende plaats ingenomen op de ranglijst.

De Roode: ,,Van de drie kansen gingen er twee in en keeper Patrick Bom hield ons op de been met mooie reddingen. Het was een echte teamprestatie. Dit waren drie punten die we nog konden pakken. We hebben gedaan wat we moesten doen.”

 Met de overwinning neemt Meerburg op een positieve manier afscheid van het seizoen, de tweede klasse én de zondag. Want volgend jaar zal het eerste elftal uitkomen in de zaterdagcompetitie. De Roode wilde verder niets kwijt over wat hij van die overstap vond en of hij aanblijft liet de ex-speler van ADO ongewis.. ,,Ik wil het alleen over deze laatste wedstrijd hebben. Wat de jongens ervan vinden moet je aan hen vragen. De sfeer is wel goed en ook de chemie tussen spelers en trainer was voor deze wedstrijd goed. We hebben het zo gewoon mooi afgesloten.”

 

Opstelling: Bom, Paulides, Verboon, Van Diemen, Brandsma, K. de Jong, De Leede, Müller, J. de Jong (Spierenburg), Van der Poel, Bonekamp.

 

 

Seven gifts artikel
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten