HomeZaterdagDerde klassePersoonlijke fouten bij VV Leiden zorgen voor rode lantaarn

Persoonlijke fouten bij VV Leiden zorgen voor rode lantaarn

-

Derde klasse A (zaterdag)- Met achtereenvolgens Koudekerk en Blauw Zwart als tegenstander lagen er vooraf mogelijkheden voor de ploeg van trainer Cees van Tongeren om het puntenaantal te doen aanzwellen. Het eerste treffen werd vorige week onverdiend verloren en ook in de wedstrijd tegen Blauw Zwart had er voor rood en wit meer ingezeten dan de 1-2 nederlaag. Persoonlijke fouten deden de thuisploeg uiteindelijk de das om waardoor er stuivertje werd gewisseld met de tegenstander en de laatste plaats werd overgenomen.

,,Blauw Zwart heeft sinds vorige week de speelstijl iets aangepast, ze zijn wat compacter gaan spelen en wat meer via de omschakeling dus we wisten wat ons te wachten stond. Wij hebben dat vooraf ook met elkaar besproken, en zouden hen via een bepaalde kant laten opbouwen maar zelfs dat deden ze niet”, aldus de Leidse oefenmeester Cees van Tongeren. Bij de thuisploeg stond Elroy Lammers weer in de basis, Koos de Haas begon op de bank en de spitspositie werd ingevuld door Roland Middelkoop.

Het had allemaal zo mooi kunnen zijn wanneer Lammers, van hem kwam in de beginfase ook het meeste gevaar, na een minuut of tien had weten te scoren. Hij kon alleen op doelman Mike van Zonneveld afgaan, maar via het been van de keeper verdween de bal achter de achterlijn en werd het slechts een corner. Leiden mocht het spel maken, de Wassenaarders loerden op de omschakeling maar hun eerste gevaar ontstond pas na ruim een halfuur spelen. Een voorzet vanaf de zijkant kon maar net worden weggewerkt. Vlak hierna ging Joeri Devilee namens de thuisclub goed door , zijn voorzet vanaf de achterlijn werd net naast geschoten door spits Middelkoop.

Het eerste cadeautje van deze middag werd door de Wassenaarse bezoekers gretig uitgepakt, want vlak voor rust was het na mistasten van aanvoerder Sietse Fokkema spits Dunkan Lagerberg, van de geheel in het wit gestoken bezoekers, die de 0-1 binnentikte. Geheel tegen de verhouding in, maar voor de Leidse ploeg waren er nog 45 minuten om de achterstand ongedaan te maken.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de bezoekers, een vrije trap kwam op de bovenkant van de lat terecht. Van Tongeren had een tactische omzetting gedaan. Van Tongeren: ,,Lammers en Yannick van der Meel hadden van positie gewisseld omdat Van der Meel beter in de omschakeling is en Lammers gevaarlijker is met zijn voorzetten.” Dit had na een paar minuten al succes want een voorzet van Lammers vanaf de zijkant kwam via een Wassenaars been in het doel terecht en zo stond het na iets meer dan een uur spelen weer gelijk, 1-1. Snel werd de bal uit het doel gehaald, de thuisploeg liet zien niet tevreden te zijn met een gelijkspel en ging op jacht naar meer.

Kennen jullie die mop van je mag een achterbal nemen en drie seconden later ligt de bal op de stip? Nee? Welnu, de verslaggever van dienst tot deze middag ook niet maar het gebeurde toch echt. Dit keer was het Wesley Schreuder die in de fout ging waarna de bal op de stip kwam te liggen. Bas Conradi van Blauw Zwart zei dank je wel, en benutte de strafschop feilloos en zo stond met nog 20 minuten te spelen ineens de 1-2 op het scorebord.

Vanaf dat moment werd er volop gewisseld, werd het spel grimmiger en ging de thuisploeg opportunistischer voetballen in de hoop dat de bal een keer goed zou vallen. Dit gebeurde niet, ook een vrije trap rand zestien in de laatste minuut viel niet goed waardoor de bezoekers uiteindelijk de gelukkigsten waren.

,,We hebben volledig van onszelf verloren”, aldus verdediger Jeroen van Egmond. ,,We vergeten onszelf na tien minuten al te belonen maar eigenlijk is dat iets structureels en is dat het verhaal van de meeste wedstrijden. Tel daarbij op dat je de tegendoelpunten ook zo makkelijk weggeeft, tja en dan kom je zo maar op de laatste plaats terecht”.

Het laatste gesproken woord is aan de zichtbaar balende en teleurgestelde trainer van de thuisploeg. Van Tongeren: ,,Ik moet mijn ploeg op de eerste plaats een compliment maken want ze hebben uitgevoerd wat vooraf besproken is. Aan de andere kant mag je best weten dat ik met een aantal deuren gesmeten heb want we verliezen weer door persoonlijke fouten. En dan kan je trainen wat je wil, je kan een bespreking houden met alles erop en eraan maar wat valt hier tegen te doen? Het is een vriendenteam, en juist van vrienden mag je verwachten dat ze elkaar eens een keer de waarheid vertellen maar op Van der Meel na is er niemand die zijn mond open durft te doen. Ondanks de nederlaag en de laatste plaats zijn we met z’n allen wel een hapje gaan eten in de stad en richten we ons op de laatste paar wedstrijden voor de winterstop. In de winterstop gaan we met een grote groep op een zelf betaald trainingskamp naar Torremolinos. Laten we daar dan maar de basis leggen voor een uitstekende tweede seizoenshelft.”

VV Leiden – Blauw Zwart 1-2 (0-1). 8.Lagerberg 0-1, 63. eigen doelpunt 1-1, 68.Conradi 1-2.
Scheidsrechter J. Achterberg. Toeschouwers: 125.

VV Leiden : A. van der Meulen, E. Bakker (57. K. De Haas), J. Devilee, J.R. van Egmond, S. Fokkema, P. Hamelink(76. D. Sjaardema),  E. Lammers, Y. van der Meel, R. Middelkoop, W. Schreuder en R. Donders (70.W. Blok).
Blauw Zwart : M. van Zonneveld, D. Munier, M. de Koning, B. Conradi, N. Laponder ( 72. N. Assabban), L. van Zelst, B. Hendriksen, A. Schiebroek, D. Lagerberg (76. A. Koziel), K. Theil, R. Vosse.