HomeZaterdagDerde klasseRoy Elligens (V'97,zo): ,,Het was hard werken met het mes tussen de...

Roy Elligens (V’97,zo): ,,Het was hard werken met het mes tussen de tanden”

-

Derde klasse B (zondag)- Voor de tweede week achter elkaar won Voorschoten ’97 een doelpuntrijk duel bij het scheiden van de markt. Was het vorige week 4-3, nu liep te teller nog hoger op, 6-5. Een belangrijke overwinning uit bij SEP om dit team onder zich te houden op de ranglijst. Weliswaar is er nog geen directe aansluiting bij de middenmoot, maar met betrekking tot de dreigende plekken is er wat lucht verworven. Prettige bijkomstigheid is dat met twee zeges de ploeg goed is gestart in de tweede periode. ,,Daar willen we graag een rol in mee gaan spelen”,  klinkt het optimistisch van de middenvelder die ‘lekker had gebald en hard had gewerkt’. ,,Ik heb een goed gevoel aan deze wedstrijd over gehouden.”

Niet verwacht

Voorschoten ’97 speelde met vier invallers. Het veld was niet al te best en de arbitrage was warrig in de beleving van Elligens. Het deed er aan het einde van de rit allemaal niet meer toe. Bij de rust leidden de Voorschotenaren al comfortabel met 2-4. ,,Geen vuiltje aan de lucht en ik had zeker niet verwacht dat we het nog zo moeilijk zouden krijgen”, blikt Elligens terug. ,,Het werd in de slotfase nog onnodig billenknijpen toen het 5-5 werd. Gelukkig maakte Frank van den Heuvel na een counter de winnende treffer zodat wij alsnog de punten pakten. Het was een bijzondere wedstrijd.”

Vervolgend: ,,We kwamen al snel met 1-0 achter na zwak verdedigen. Daarna werd de organisatie beter neer gezet en gingen we 4-4-2 spelen. Frank van den Heuvel scoorde de gelijkmaker, Thomas van der Veldt de 1-2  en nog voor de rust werd het door doelpunten van Frank en Bart van Beest 1-4. Wel scoorde SEP vlak voor de rust nog tegen maar ik dacht toen al dat de wedstrijd binnen was en had niet verwacht dat het na de rust nog zo raar zou gaan lopen.”

Spannend

Het werd na de thee een spannend duel toen SEP tot 3-4 terug kwam. ,,Bryan Hilders zette ons uit een corner weer op 3-5 maar het was niet genoeg. SEP ging vol voor de winst en wij kregen het moeilijk. Het werd 4-5 en daarna zelfs 5-5. Het werd allemaal heel paniekerig en aan beide zijden was er de wil om te winnen. Toen kwam een minuut voor tijd de bevrijdende treffer van Van den Heuvel, die een goede wedstrijd speelde. Vanuit een counter schoot hij voor ons de winnende treffer binnen”, klinkt Elligens achteraf zeer opgelucht. ,,Volgende week tegen WIK en die moeten we ook gaan winnen. Dat zou leuk zijn, ook om in de tweede periode mee te kunnen gaan doen”, blikt hij optimistisch vooruit.

Note redactie: volgens een andere bron waren de Voorschotense doelpuntenmakers Hilders (2), Van der Veldt (2) en Van den Heuvel (2).