HomeZaterdagDerde klasseVan Nispen legt VV Leiden eenvoudig over de knie

Van Nispen legt VV Leiden eenvoudig over de knie

-

‘Die gasten waren gewoon veel beter’.

Derde klasse A (zaterdag)- Met ‘die gasten’ bedoelde de Leidse verdediger Jeroen van Egmond dat tegenstander Van Nispen gewoon een maatje te groot was net als vorig seizoen toen de mannen van trainer Cees van Tongeren in De Zilk met bijna dezelfde cijfers klop kregen (4-1 destijds). ‘lhistoire se répète’ zegt de Fransman oftewel in goed Hollands: ‘de geschiedenis herhaalt zich’. Met een kansloze 4-0 aan de broek dropen de rood en wit gestreepten af.

De visie van Van Egmond getuigt van realiteitszin. ,,De nederlaag was volkomen terecht. Zij waren kwalitatief stukken beter en wij kregen niet meer dan wat halve kansjes. Van Nispen was veel effectiever. We deden wel ons best maar de fouten werden afgestraft. Vooral in de eerste helft stonden wij vaak onder druk. Van tevoren wisten we al dat het een lastig karwei zou gaan worden en helaas bleken de feiten niet af te wijken.

De thuisclub drukte het overwicht dan ook voor de thee al in twee treffers uit. Eerst scoorde oud-Rijnsburgse Boys speler Jeffrey Koemans en kort daarna was Jon Joost Cornelissens de maker van het tweede Zilkse doelpunt. ,,Die eerste was als gevolg van balverlies bij ons waarna zij na een steekpass het eerste doelpunt maakten en de tweede was een afvallende bal waaruit het doelpunt kwam. Echte kansen op een doelpunt hebben wij toen zeker niet gehad, misschien wat halve kansjes”, blikt Van Egmond op het eerste bedrijf terug.

Na de theepauze was het al niet anders. De Zilkse gastheren bleven de bovenliggende partij. ,,Wel hadden wij toen meer balbezit dan in de eerste helft maar we wisten ook toen geen echte kansen te creëren. De wedstrijd werd door ons op het middenveld verloren. We bleven het wel proberen en speelden nu ook meer dan voor de rust op hun helft maar een goede eindpass ontbrak simpelweg. Van Nispen liet zich af en toe wat terugzakken maar ze kwamen toch op 3-0 (weer Cornelissens) na balverlies op ons middenveld. In een een-tegen-een situatie maakten zij die 3-0 en even later de 4-0 (nu via Michiel Polman). Van te voren wisten we al dat het een goede ploeg in de counter was en dat merkten wij ook nu weer. Eigenlijk kwamen we er niet echt aan te pas”, blikt de verdediger die zelf een behoorlijke wedstrijd speelde (‘volgens mijn trainer dan’) op de veloren pot terug.

Afrondend: ,,De volgende wedstrijd tegen DWO moeten wij er wel weer staan. Tegen Van Nispen viel er niets te halen.” Met woorden van gelijke strekking liet Van Tongeren zich uit. ,,Wij hebben het de laatste weken niet en daar kom je tegen Van Nispen niet mee weg. Zij hebben vorig seizoen al laten zien wat ze in huis hebben en dat was nu niet anders. Een verschil van kwaliteit. In slimheid en voetbalgogme hebben zij een forse voorsprong. Ik kan er helaas niet meer van maken. Daarnaast moeten we even door een lastige fase heen. Van de 41 selectiespelers kan ik er over 17 niet beschikken momenteel. Dat is erg veel, maar wil ik zeker niet als excuus gebruiken.”

Basisopstelling VV Leiden: Van der Meulen, Van Egmond, Fokkema, Schreuder, Donders, Van Heusden, Sjaardema, Van der Meel, Lammers, Bakker, Middelkoop.