donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 verzuimt te stunten tegen koploper

Voorschoten’97 verzuimt te stunten tegen koploper

-

Derde klasse B- Na afloop van de uitwedstrijd tegen SVV stonden de spelers van Voorschoten’97 met een onwezenlijk gevoel in de kantine. Ze hadden zojuist met 4-0 geflatteerd van de koploper verloren en toch merkte Voorschotenspeler Rick van der Maas op: ,,Het is vreemd om te zeggen, maar we hadden gewoon kunnen winnen. In de eerste helft hadden wij al drie 100% kansen en zij kwamen amper over de middenlijn. Maar we vergaten onszelf te belonen en dan merk je dat zij niet voor niets koploper zijn, ze waren een stuk effectiever dan wij.”

Volgens de middenvelder viel het spel van SVV erg tegen. Vorig jaar speelden de twee ploegen voor de beker nog tegen elkaar en toen werd Voorschoten volledig weggetikt. ,,Toen werd het geloof ik 9-1. Op die ploeg hadden we ons eigenlijk ook weer ingesteld, maar in de eerste helft maakten ze totaal geen tempo. Wij waren ook wat afwachtend maar kregen de beste kansen.”

Die kansen waren onder andere voor Mike Nikic, die twee goede mogelijkheden tot scoren kreeg, Roy Elligens, die alleen op de keeper afging, en Niels van den Berg met een mooi afstandsschot. De Voorschotenaren kregen de bal er niet in, hun tegenstander in de 25 minuut wel. Van der Maas: ,,We wisten dat ze een grote sterke spits hebben die niet zo veel doet, totdat hij de bal krijgt. Die bal kreeg hij en hij stuurde zo iemand weg die de bal vervolgens over onze keeper heen stiftte. Vijf minuten later gebeurde ongeveer hetzelfde, alleen greep onze rechtsback in en veroorzaakte daarmee een penalty en dan sta je ineens 2-0 achter. Toch hadden we in de rust nog steeds het idee dat we konden winnen.”

Hoewel SVV in de tweede helft wat meer het spel ging maken, bleven de kansen voor Voorschoten’97 komen. Een bal tegen de paal, een bal tegen de lat. ,,Op een gegeven moment hadden we wel door dat we nog drie dagen zo door konden voetballen, maar dat we niet gingen scoren. We hebben echt goed gespeeld, maar dat niet in winst om kunnen zetten net als vorige week.”

SVV kwam nog wel twee keer tot scoren. De 3-0 werd nu door de spits van SVV zelf gemaakt en de 4-0 was een slippertje van de Voorschotense keeper die op de achterlijn uitgleed. ,,Maar toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld”, zei Van der Maas. ,,De laatste twintig minuten bloedde de wedstrijd dood, SVV speelde het rustig uit zoals ze dat kunnen.”

Door het verlies staat Voorschoten’97 nu op de elfde plaats. Veel te laag volgens Van der Maas. ,,We doen nu onderin mee en dat vind ik niet terecht als je naar ons spel kijkt. Een paar weken geleden hebben we onze tactiek veranderd. We zijn wat behoudender gaan spelen waardoor we meer ruimte hebben als we eruit komen. En dat werkt. We hebben vertrouwen in dit systeem en blijven zo ook voetballen. Volgende week spelen we tegen Wilhelmus die ongeveer even hoog staan als wij. Die moeten we gewoon winnen. We staan nu echt te laag en moeten punten gaan pakken. Dat gaat ook echt gebeuren als we zo door blijven gaan. De groep heeft goede hoop en is nog positief, het komt allemaal wel goed.”

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97