HomeZaterdagDerde klasseWarmunda mist vele dotjes van kansen en SJZ wint dus één punt

Warmunda mist vele dotjes van kansen en SJZ wint dus één punt

-

Derde klasse A (zondag) – ,,Als je als Warmunda zulke mooie kansen mist dan haal je nooit die drie punten binnen. Maar met het spel binnen- en de supportershumor van beide ploegen buiten de lijnen hadden we deze middag bij SJZ in Zoeterwoude weer een wedstrijd, zeker de tweede helft, die een promotie was voor het voetbal in de derde klasse”, aldus één van de vele meegereisde Warmunda-supporters. Maar uiteindelijk schoten beide ploegen met deze 2-2 uitslag weinig op.

Waar er vorig seizoen een 5-4 uitslag kon worden genoteerd, waren de verwachtingen qua aantal doelpunten dit seizoen minder hooggespannen. De thuisploeg had immers in acht wedstrijden maar twaalf keer gescoord en stond met acht punten zelfs elfde op de ranglijst van deze zondag derde klasse A. Warmunda deed het maar ietsje beter met veertien doelpunten in acht wedstrijden en stond met twaalf punten achtste, dus ook nog in het rechterrijtje. De vraag bij vele groen-witte supporters was dan ook of het lek boven was na die kansloze nederlaag vorige week uit in Leimuiden bij Kickers’69.

SJZ-trainer Ludo Pistorius had met de jonge, lange, verdediger Luuk van Wingerden voor Guus de Goede en de zeer balvaardige Daan Hoogbruin voor de jonge stormram Tom van Klink twee wissels toegepast. Alan Campfens liet bij Warmunda de immer opstomende Jeroen van Noort in de basis starten waar hij vorige week de rappe vleugelaanvaller Niels Dijkstra mocht vervangen. Deze begon nu op de bank bij deze heerlijke voetbalmiddag op het oergezellige sportpark Haasbroek in Zoeterwoude-Dorp.

Waar je als verslaggever bij de toegang vriendelijk met je voornaam wordt begroet, de heerlijke frituurlucht op het terras voor de kantine gezelligheid uitstraalt, Fox Sport met de live verslaggeving van Ajax – Roda JC mensen voor de wedstrijd binnen houdt, waren het vooral de voetbalparels Hoogbruin bij de thuisploeg en de routinier Selmo Kurbegovic bij Warmunda waarvoor je als supporter zo graag naar het voetbal in deze derde klasse gaat. Waar beide spelers met hun weergaloze baltechniek, en vooral hun blik op ‘het spelletje’, deze wedstrijd bepaalden, was het Kurbegovic die verbaal coachend negentig minuten lang ook ‘geestelijk sleurde’ om de drie punten mee terug te nemen naar Warmond.

‘Daar dook die lange Van Vianen er zomaar overheen’, aan deze tekstregel van Harrie Klorkestein met zijn hit ‘O, o Den Haag’ dacht menig supporter van de uitploeg toen na vier minuten Hoogbruin een vrije trap van twintig meter perfect in de linkerhoek binnen schoot,1-0.

SJZ had in de beginfase zeker het beste van het spel. Het was al rap duidelijk dat Hoogbruin negentig minuten lang last zou krijgen van zijn schaduw, Nick Arnst van Warmunda. Maar de thuisploeg kon het goede spel niet vasthouden, er werd weer teveel de kansloze lange bal gebracht. Daardoor kon de uitploeg met goed combinatievoetbal het spel naar zich toetrekken. Zo  belandde een schitterend opgezette aanval via topscorer Bilal el Kourami en Kurbegovic vanaf de achterlijn bij Chafik Belmamoune die vanaf zestien meter simpel de 1-1 afdrukte, zijn derde treffer dit seizoen.

Met de immer coachende Kurbegovic binnen de lijnen en trainer Campfens die vanuit zijn coachvak zijn spelers voortdurend wees op ‘het druk zetten’ was de vraag voor alle Warmunda-supporters wanneer de tweede treffer zou volgen. Maar de diverse grote mogelijkheden werden niet verzilverd en hierdoor kwam SJZ weer meer in de wedstrijd. Het waren spits Marc Griffioen en spelbepaler Hoogbruin die kort voor rust zelfs de SJZ-spelers en –begeleiders lachend naar de thee konden laten gaan met een voorsprong maar het lukte ze niet. Met het fluitje voor het rustsignaal van de perfect en duidelijk fluitende scheidsrechter De Jong werd de Zoeterwoudse polderthee opgeslorpt, maar hoe zouden de ploegen uit de kleedkamer komen?

Deze tweede helft was één grote affiche voor het voetbal in de zondag derde klasse. Wil je als neutrale voetbalsupporter geen € 5,- tot € 15,- betalen voor een amateurwedstrijd, maar op zeker genieten van voetbalpassie, beleving, heerlijke voetbalhumor buiten de lijnen en soms onbegrijpelijke voetbalacties op de koop toe nemend, kom dan komende zondag naar een wedstrijd in deze afdeling.

Pistorius bracht na de rust direct Peter Wansink en de lange stormram Van Klink in voor spits Griffioen en de anoniem acterende middenvelder Rietkerken. Zouden zij de voetbalbakens kunnen verzetten? ,,Gooooooaaaaaallllllll”, zou een Zuid-Amerikaanse sportverslaggever hebben geroepen als hij hier op sportpark Haasbroek aanwezig was geweest en kort na rust Kurbegovic de 1-2 zag scoren. Wat een schitterend doelpunt, het uitpubliek ging op de banken op de gezellige tribune en dit doelpunt werd terecht ook binnen de lijnen zeer intens beleefd.

Het was ook Jasper Kortekaas van Warmunda die in de eerste fase van de tweede helft absoluut geen geluk had met zijn schoten van afstand. En hierdoor kon SJZ meer en meer terug in de wedstrijd komen. Linkervleugelaanvaller Corné Berg zag met een ‘Rensenbrinkactie’ zijn inzet zelfs op de buitenkant paal belanden na de door hem uitgespeelde Warmunda-doelman Michael Christen te hebben gepasseerd.

Maar de groeiende druk van de thuisploeg, voortdurend gevoed door weergaloze acties van Hoogbruin vanaf het middenveld, leidde uiteindelijk wel tot de 2-2. De robuuste spits Van Klink werd gelukkig één keer perfect als aanspeelpunt benut en via zijn kaats kon de opkomende Hoogbruin met een droge knal de 2-2 afdrukken. Had Warmunda-spits Belmamoune zijn vizier wat scherper ingesteld dan was halverwege de tweede helft de wedstrijd allang beslist. Campfens probeerde met een dubbele wissel direct  wat te forceren dus hij bracht Hamza Harmouch en Niels Dijkstra binnen de lijnen voor Jeroen van Noort en El Kourami.

Er volgden in deze fase nog schitterende kansen voor Warmunda, waar Kurbegovic voortdurend een beslissende bijdrage bij had, maar ze leidden niet tot het verhangen van de bordjes op het scorebord. Pistorius bracht kort voor tijd de zeer balvaardige Caleb van der Helm binnen de lijnen voor aanvaller Hans Coret. Maar ook hij kon de beslissing niet forceren. En met de felle strijd in het laatste deel van deze wedstrijd werd het dus uiteindelijk 2-2.

,,Met zoveel kansen om te scoren hadden we moeten winnen hier bij SJZ. Maar ze moeten het toch binnen de lijnen doen. Als supporters kunnen we roepen en juichen, maar daar houdt het dan wel mee op”, aldus de Warmunda-supporter na afloop.

Met deze uitslag werd SJZ zelfs twaalfde op de ranglijst in deze derde klasse A waar Warmunda één plaats steeg naar plek zeven. Komende zondag speelt de thuisploeg uit bij Bernardus dat met 6-0 bij Stompwijk’92 klop kreeg. Daar liggen dus zeker kansen voor SJZ om te klimmen op de ranglijst.  Warmunda ontvangt komende week juist Stompwijk’92 en die staan nu tiende met elf uit negen.

SJZ- Warmunda 2-2 (1-1). 4. Hoogbruin 1-0, 21. Belmamoune 1-1, 50. Kurbegovic 1-2 en 63. Hoogbruin 2-2. Scheidsrechter: N. de Jong. Toeschouwers: 143.

SJZ: Van Diemen, Versteegen, Plooij, Van Wingerden, Rietkerken (46. Wansink), Hans Coret (83. Van der Helm), Griffioen (46. Van Klink), Hulsbos, Berg, Sleijser en Hoogbruin.

Warmunda: Christen, Arnst, Solleveld, Brian van Noort, Holverda, El Kourami (70. Harmouch), Kortekaas, Menno van Noort (88. Van der Voort), Belmamoune, Jeroen van Noort (70. Dijkstra), Kurbegovic.