HomeZaterdagDerde klasseZwak optreden VV Leiden levert toch nog gelijkspel op

Zwak optreden VV Leiden levert toch nog gelijkspel op

-

Derde klasse A (zaterdag)- Verleden week speelden de Leidenaren op eigen veld tegen WDS een goede wedstrijd, maar verloren ze met 2-3. Deze week moesten ze naar DSVP uit Pijnacker en met het gegeven van de vorige wedstrijd waren de verwachtingen hoog gespannen. Het begin van de wedstrijd voldeed inderdaad aan die verwachting en was veelbelovend. Men mocht wat corners nemen en er waren enkele scrimmages. Maar na vijf minuten was het over. Er volgde een moeizame middag waarbij met de 1-1 er sprake was van een rijkelijke beloning.

Voorhoedespeler Roland Middelkoop kon het nog steeds niet geloven. ,,We waren opeens niet meer bij machte het eerdere niveau vast te houden en we zakten steeds verder weg. Opeens misten we de nodige inzet, konden geen vrije man meer vinden, kortom het was zwaar onder de maat.”

Toch leek het allemaal mee te gaan vallen, toen na ongeveer 25 minuten de ploeg van Cees van Tongeren een strafschop toebedeeld kreeg. Er werd van de kant van de gastheren wat knullig uitverdedigd waarna de bal tegen de hand van een verdediger kwam. Sipan Khalid wist daar wel raad mee, waarna de Leidenaren tot hun grote verbazing plots met 0-1 voor stonden. Ondanks deze voorsprong wist de ploeg zich niet te verbeteren en met wat hangen en wurgen werd de rust bereikt.

Een peptalk in die rust, aanwijzingen, opbeurende woorden en die voorsprong zouden voor een betere tweede helft moeten gaan zorgen. Helaas, daar was niets van te merken. Het was gewoonweg hetzelfde liedje als voor de rust. Middelkoop: ,,We zakten met zijn allen door het ijs. Het gemis van vaste krachten als Sietse Fokkema (vakantie), Melvin Dieke (geblesseerd) en Wesley Schreuder (geschorst) is daar min of meer debet aan. Je mist dan bepaalde vaste handelingen, posities en speelwijzen. Die vaste waarden hadden ons vast over die malaise heen geholpen, maar dat lukte deze keer nu eenmaal niet.”

In de 65e minuut kwam toch die vermaledijde gelijkmaker. Weliswaar een beetje ongelukkig, want via de kluts verdween de bal achter de sterk acterende keeper Andy van der Meulen. In de 70e minuut moest de tegenstander na tweemaal geel met tien man verder (overtreding op Khalid, red.)  en ontstonden er weer wat Leidse kansjes. De grootste was voor Elroy Lammers, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Hierna werd het ook wat onvriendelijker. Na een overtreding van Erik Bakker ontstond er een heus opstootje met veel duwen en trekken. Het bleef daar gelukkig bij en na de wedstrijd werd in het clubhuis de vrede weer getekend.

Toch had het voor Middelkoop nog slecht kunnen aflopen. ,,Als ik mijn gezicht niet snel omgedraaid had in dat opstootje was er in mijn neus gebeten. Ik zie er blijkbaar lekker uit want vorig seizoen werd ik ook al eens in mijn rug gebeten. Alles maar gauw vergeten en volgende week dan maar beter uitpakken tegen weer zo’n stugge ploeg, namelijk uit tegen Zwammerdam. Misschien was alles deze keer te wijten aan het 3 oktobervirus, maar dat zijn we volgende week wel weer kwijt.”

Van Tongeren nog duidelijk: ,,Er was sprake van een verschil tussen dag en nacht met vorige week. Toen verdienden we oprecht meer en verloren we  en nu was het heel, heel matig en houden we wel een punt over aan de wedstrijd. In defensief opzicht waren we kwetsbaar met de omzettingen en noodgedwongen wissels tijdens het duel, maar dat neemt niet weg dat we als ploeg veel meer hadden moeten brengen.”

Opstelling VV Leiden: Van der Meulen, Van Egmond (Hage), Van Heusden, Hamerlink (Donders), Sjaardema, Devilee, Van der Meel, Lammers, Khalid, Middelkoop, Bakker.

Foto’s: met dank aan Ron Heinen (Haaglandenvoetbal.nl)