HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam pakt eerste zege, wereldgoal Donny van der Neut

Zwammerdam pakt eerste zege, wereldgoal Donny van der Neut

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Man, wat voelt dat lekker om na drie potjes de eerste punten in de knip te hebben. Op deze 1-3 uit bij WDS was helemaal niets af te dingen. Het stond bij ons al goed in de eerste helft. En dan moet het na de 0-0 ruststand er toch ook een keer uitkomen in zo’n tweede helft? Dat gebeurde dus eindelijk vanmiddag. En wat te denken van die wereldtreffer van onze Donny van der Neut. Passeert vijf, zes man alsof het pionnetjes waren en maakt het schitterend af. Jammer dat Studio Sport de televisiecamera’s elders had ingezet”, aldus de enthousiaste Emiel Samsom, vaste doelverdediger van Zwammerdam.

Op sportpark Wierickweide in Driebruggen troffen twee ploegen elkaar die redelijk aan elkaar gewaagd waren. Vorig seizoen won Zwammerdam namelijk uit met 2-3 en werd het thuis een lekker gelijkspel, 2-2. Maar ook in de eindrangschikking ontliepen ze elkaar weinig. WDS werd zesde met 43 uit 26 (62-50) en de uitploeg werd zevende met 41 uit 26 (67-53). Wat had Damme-trainer Rob de Lange de afgelopen week na de derde nederlaag tegen zijn spelers gezegd? Zat er iets in de thee die in de rust werd gedronken? Of vielen eindelijk alle groen-witte puzzelstukjes op de juiste plek in de moeilijke legpuzzel die Zwammerdam soms is?

Samsom: ,,WDS kreeg na het eerste fluitsignaal net als de bezoekers niet veel kansen om de bordjes op het scorebord te gaan verhangen. Van beide kanten waren er ook onnodige slordigheden in het spel. Maar in de rust zei onze trainer dat we vertrouwen erin moesten hebben. En als we alleen het baltempo wat zouden verhogen, zou het zeker goed moeten komen.”

Die verwachting kwam niet helemaal uit, blijkbaar was de glazen bol beslagen, want ondanks dat Zwammerdam beter aan de bal was scoorde de WDS-spits als eerste, 1-0. Maar het betere spel van de bezoekers werd snel vertaald in een positiever scoreverloop. Aanvaller Mitchell Bons noteerde de gelijkmaker, zijn tweede dit seizoen, en spits Daniel van Leeuwen overgekomen van vierdeklasser Alphia, liet met de 1-2 alweer zijn derde treffer noteren.

,,Maar het spreekwoordelijke dak ging er op het sportpark echt vanaf bij de meegereisde Zwammerdam-supporters toen Van der Neut die wereldtreffer scoorde. Ik plaats hem in het rijtje wereldtreffers van Christian Kanu voor Ajax april 1994 tegen NAC en Zlatan Ibrahimovic voor Ajax augustus 2004, ook weer tegen NAC. Ik kreeg er echt kippenvel van. Daarvoor kom je als rechtgeaarde voetbalsupporter toch naar wedstrijden in deze derde klasse A?”, liet de trotse Zwammerdam-doelman in enkele zinnen weten. Met deze 1-3 werd dan ook de eindstand bereikt.

Zwammerdam klom één plekje op de ranglijst naar plek twaalf met 3 uit 4 (7-11). De achterstand op Van Nispen, de huidige nummer vier, is slechts drie punten! Komende zaterdag wacht er weer een prima uitdaging met de uitwedstrijd tegen Be Fair, nummer twee in deze derde klasse A met 10 uit 4 na een zege op van Nispen. Leiden Amateur Voetbal gaat het volgen. En mocht iemand het werelddoelpunt van Van der Neut hebben gefilmd, stuur het maar naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

WDS – v.v. Zwammerdam 1-3 (0-0). WDS 1-0, Mitchell Bons 1-1, Van Leeuwen 1-2 en Van der Neut 1-3.

Basisopstelling v.v. Zwammerdam: Samsom, De Bruin, Van Asselt, Van Zoest, Woudenberg, Lars Kremer, Toine Kremer, Van Leeuwen, Van der Neut, Mitchell Bons, Schmand.