HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam ruim langs uit nog puntloos LSVV'70

Zwammerdam ruim langs uit nog puntloos LSVV’70

-

Derde Klasse A (zaterdag)- Spijtig genoeg startte Zwammerdam zaterdagmiddag wederom met een minuut stilte. De club heeft bij aanvang van tot nu toe alle thuisduels van dit seizoen stil moeten staan bij het verlies van trouwe gedienden. Toch was er ook een heuglijk feit te vieren voor de thuisploeg. Tijdens de thee werd namelijk het sponsorbord onthult. Zwammerdam heeft na veel gesteggel met de gemeente een mooi nieuw kunstgrasveld neer kunnen leggen, ware het niet dat men een slordige 67000 euro te kort kwam. Door inzet van velen is middels crowdfunding dit bedrag bij elkaar gebracht. Na meerdere verzoeken aan de volle kantine zich naar buiten te begeven voor de officiële onthulling, toverde men een kleurrijk sponsorbord achter de vlag van de Zwammerdamse club vandaan. Er werd ook nog gevoetbald. De gastheer was met 4-1 te sterk voor LSVV’70.

De voorbereiding van het duel ging gepaard met een flinke dosis humor van LSVV’70. De namen die prijkten in het programmaboekje van Zwammerdam brachten in ieder geval een lach op de koude gezichten van de bezoekers van de wedstrijd tussen de nummers 13 en 7 van de derde klasse A.

De namen van de ploeg van veldheer Mugge en kapitein Freek Jansen (beiden ontbraken overigens), varieerden van Leo Chateaux, Tim Dwergstaat tot Thomas Loodt. Maar dat dit een serieus duel leek te gaan worden, bleek al in de 20e seconde na de start van het duel.

Na het nemen van de aftrap werd een lange pass op Donny van der Neut gegeven. De jonge aanvaller nam de bal prima aan, spoedde richting doelman Thomas Waasdorp en scoorde de 1-0. LSVV’70 had nauwelijks tijd het te bevatten maar herpakte zich snel en een goed opgezette aanval van de Leidse studenten ging vervolgens nipt voorlangs de goal van doelman Emiel Samsom. Na een gedegen aanval van LSVV’70 had Jiddo Doornenbal een prima poging in huis welke werd gestopt door Samson. In de rebound scoorde Alen Stjepanovic evenwel de 1-1.

Opvallend in de volgende minuten was de rust die LSVV’70 uitstraalde. Niet alleen in verdedigend opzicht met een prima van achteruit coachende doelman, maar ook met Tim van Luxemburg die het spel van achteruit in alle rust opbouwde. De centrale verdediger speelde niet alleen rustig rond, op zoek naar het juiste moment om de aanval te openen, ook poogde hij middels de lange bal zijn aanvallende teamgenoten te prikkelen.

Zwammerdam daarentegen leek na de gelijkmaker moeite te hebben hun spel weer te herpakken. Er werd vooral veel achteruit gespeeld en bij een poging tot aanvallen kwamen de spelers te traag in positie. Opvallend genoeg werden de door scheidsrechter Moussaoui toegekende vrije trappen door de thuisspelende ploeg wel erg snel genomen, met overigens weinig rendement.

Beide ploegen kregen over en weer voldoende kansen om tot scoren te komen. LSVV’70 creërde goede kansen via Doornenbal en Rick Baarda dwong na een prima opgezette aanval een corner af, welke goed werd voorgegeven door aanvoerder Neal Petersen maar helaas voor hem nipt over de goal werd gekopt door Doornenbal.

Toch wist Zwammerdam de rappe Mitchell Bons na een counter te bereiken en de aanvaller bracht de stand op 2-1. In de hierop volgende fase was het voor de ploeg van trainer Rob de Lange zaak rustig rond te blijven spelen en te zoeken naar de mogelijkheden voor de 3-1. Dat geduld beloont wordt, bleek uit de goal van Daniel van Leeuwen. De fysiek grote, ietwat statische nummer 9, maakte de kans die hij kreeg prima af.

Vlak na de rust was er even paniek voor de goal van Samson. Hoewel de keeper goed verstaanbaar “los” riep, ging verdediger Mark van Zoest toch voor de bal wat resulteerde in een, overigens onbenutte corner voor LSVV’70. Kort daarop kwam Van der Neut ten val in de 16 meter van LSVV’70 en hoewel het publiek er duidelijk anders over dacht, wees de arbiter niet naar de stip.

LSVV’70 liet in de tweede helft mooie aanvallen zien maar leek niet scherp genoeg om deze af te ronden. Tot tweemaal toe werd een corner schitterend voorgegeven door Petersen maar ontbrak het aan manschappen bij de tweede paal. Ook goed aangesneden  vrije trappen resulteerden niet in de aansluitende goal. In de slotfase van de wedstrijd kreeg LSVV’70 de kans middels een door Petersen genomen penalty aan te haken. Het aluminium stond succes in de weg.

Nadat zowel Reijer Peterse en Justin Bons van de Zwammerdamse ploeg met een lichte blessure voor enig oponthoud van de wedstrijd zorgden, scoorde Daniel van Leeuwen ruim na de 90ste minuut de 4-1 voor de thuisspelende ploeg en daarmee kreeg de thuisploeg een ruime zege in de schoot geworpen.

Leo Casteel sprak na de wedstrijd van een geflatteerde uitslag maar bevestigde evenwel dat LSVV’70 het de laatste weken laat liggen. De ploeg is al meerdere keren op een snelle achterstand gekomen en loopt dan wat achter de feiten aan, volgens de in de rust gewisselde gelegenheidsrechtback.

Zwammerdam: Samsom, van Asselt, Schmand, Van Zoet, De Bruin, Kremer, Woudenberg, Peters, Van Leeuwen, Van der Neut (Bergshoeff), M. Bons (J.Bons).

LSVV’70: T.Waasdorp, Casteel (Van der Graaf), Luxemburg (Flippo), Groenendijk, Leugering, Egberts, Wijnakker, Baarda, Doornenbal, Petersen, Stjepanovic (Loos).

Foto’s: met dank aan Jaap Peters