Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Top drie raakt uit zicht voor Kagia

Duke of Oz artikel
Vergulde vos artikelbanner

De verwachtingen waren dit seizoen hoog bij Kagia, maar na vijf speelronden staan de Lisserbroekers op de negende plek. De 2-0 nederlaag bij koploper Soccer Boys betekende de derde competitienederlaag dit seizoen, waardoor een plek in de top drie inmiddels uit zicht is. ,,We hebben gewoon te weinig gecreëerd voor een goed resultaat”, concludeerde Kagia-middenvelder Sam van der Veek.

Tegen het nog foutloze Soccer Boys hield de ploeg van trainer Anton Wijsman in de eerste helft lang stand, tot enkele minuten voor rust. Na een gewonnen scrimmage op het middenveld profiteerde de thuisploeg: 1-0. ,,Ik had verwacht dat zij beter zouden zijn, maar zij hebben niet echt uitblinkers”, zag Van der Veek. ,,Ze zijn wel echt een team en spelen als collectief. Wij waren een beetje te slap in de eerste helft, waardoor we weinig kansen kregen.”

Na de pauze kwam Kagia volgens Van der Veek beter voor de dag. ,,De instelling was beter en we drukten meer naar voren. Maar ook in de tweede helft kregen we nauwelijks kansen. We bleven wel lang in de wedstrijd, maar de 2-0 hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker. Ons spel zag er in ieder geval beter uit dan in de voorgaande duels, want toen was onze instelling echt niet goed.”

Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

Pas in de slotfase viel uiteindelijk de tweede treffer, waardoor de formatie uit Lisserbroek op zes punten blijft staan. Het loopt duidelijk nog niet bij de ploeg die afgelopen seizoen nog derde eindigde in 3B (West 1). De slechte seizoenstart wordt mede veroorzaakt door het ontbreken van een aantal vaste krachten. ,,Vorig seizoen speelden we gewoon zes duels in dezelfde opstelling, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. Iedere week spelen we wel weer met een ander team.”

Tegen Soccer Boys ontbraken aanvoerder Pascal Timmermans (slijmbeursontsteking), Timo Sluijmer (enkelblessure) en Rens Lamboo (vakantie). Ook aanvaller Dirk-Jan Ligtenberg begon op de bank. ,,Dirk-Jan (Ligtenberg, red.) was donderdag niet op de training, waardoor hij niet in de basis startte”, sprak Van der Veek. ,,Dan mis je wel gevaar voorin. En dan met de drie andere afwezigen is het best wel een gemis voor de ploeg. Hopelijk komen ze zo snel mogelijk terug.”

Komende zaterdag zal Kagia moeten winnen van WDS om de aansluiting met de middenmoot te houden. Van der Veek: ,,We wilden bovenin meedraaien, maar dat wordt nu al lastig. Maar als we weer een periode in een vaste opstelling kunnen spelen, dan kunnen we een mooie reeks neerzetten. Nu moeten we iedere keer noodgedwongen wisselen tussen 4-4-2 en 4-3-3, terwijl 4-4-2 ons het meeste ligt.”

Basisopstelling Kagia: Van Paridon, Tibboel, Hogewoning, Lobbezoo, Hoejenbos, Van der Veek, Van der Schinkel, Warmerdam, Imanse, Van der Voort, Van Beelen.

Rebel Horeca artikelbanner
Slingerland artikelbanner

One Comment

  1. evrofutbol

    24 oktober 2017 at 12:41

    Hi there it’s me, I am also visiting this website on a regular basis, this web page is really pleasant and the users
    are genuinely sharing nice thoughts.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten