HomeZaterdagVierde klasseBij FC Rijnland (za) lukte het allemaal niet

Bij FC Rijnland (za) lukte het allemaal niet

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De sterke reeks van FC Rijnland werd zaterdag doorbroken door KSD-Marine. Op Sportpark De Morsch werd Rijnland met 2-3 opzij gezet. ,,Dit was zo onnodig”, zegt Rijnland-speler Leroy de Haas. ,,Het lukte gewoon allemaal niet. Zonde van onze serie.”

FC Rijnland kwam al snel op achterstand. Na tien minuten werd een vrije trap over de muur gekruld en stond het al 0-1. Daarna liep linksback Emra Kaya zijn directe tegenstander in de rug en floot de scheidsrechter voor een penalty: 0-2. ,,Dat gebeurde in de 25e minuut. Dan kijk je heel snel tegen een flinke achterstand aan. Gelukkig wisten we vlak voor rust nog wel de aansluitingstreffer te scoren”, vertelt De Haas. De 1-2 werd gemaakt door Ozan Demirbas, die een voorzet van Kay Oudenaarden in de lucht aannam en vervolgens binnenschoot. Zo pikte de topscorer zijn goaltje weer mee.”

In de tweede helft kreeg FC Rijnland veel meer kansen. Waar het spelbeeld in de eerste helft nog op een neer ging, was de Leidse ploeg in de tweede helft de bovenliggende ploeg volgens de aanvaller. Maar de bal wilde er niet in. De Haas: ,,We wisten dat onze kansen zouden komen als we met druk naar voren zouden spelen. KSD-Marine is niet een hele sterke ploeg en er lag veel ruimte achter de verdediging. Ozan is snel genoeg om die ruimte te benutten.”

Het mocht niet baten, want na twintig minuten spelen in de tweede helft werd het zelfs 1-3 voor KSD-Marine. Een bal werd verlengd en over de Leidse keeper heen geschoten. De Haas wist zelf nog iets terug te doen door een voorzet, wederom van  Oudenaarden, langs de keeper te schieten maar verder dan 2-3 kwam FC Rijnland niet. Een echte verklaring voor het verlies heeft de aanvallende speler niet.  ,,We kregen echt honderd procent kansen, zoals 1-op-1 op de keeper en ballen die op de paal belandden. Het kwam er bij ons gewoon niet uit. Die zaterdagen zitten er ook tussen.”

Het hielp niet mee dat FC Rijnland door ziekte twee vaste krachten miste. Ook de scheidsrechter zat volgens De Haas wat tegen. ,,Het was een wat oudere man die het spel constant stil legde. Dat haalde de vaart uit de wedstrijd en dat hielp ons niet. Ook kregen wij een penalty tegen en bij twee zelfde soort situaties aan de andere kant floot hij niet. Dat zorgt dan toch voor ophef. Een aantal spelers, waaronder ikzelf, lieten zich wat gaan. Dan gaat hij toch weer extra op je letten. Dat was van onze kant gewoon niet slim.”

Volgende week staat de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Daar hoopt De Haas dat zijn ploeg dit verlies recht kan zetten. ,,We gaan nu eerst dinsdag en donderdag heel hard trainen en de zaakjes op orde brengen. Daarna is Oegstgeest aan de beurt. We kijken er naar uit, een mooie uitdaging.”

Opstelling: C. Oudenaarden, Kaya, Van Kins, Boot, Verhage, De Haas, Ait-Blal, K. Oudenaarden (Otter), Yagin (Schilthuizen), Demirbas, Escudero.