HomeVierde klasseMeerburgDaan van der Zwaan loodst Meerburg langs WVC

Daan van der Zwaan loodst Meerburg langs WVC

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg had meer moeite dan gedacht om WVC op de knieën te dwingen. De Rijndijkers wonnen uiteindelijk met 3-5, waarbij Daan van der Zwaan een hoofdrol toebedeeld kreeg. De zoon van Quick-trainer Paul van der Zwaan nam vier treffers voor zijn rekening. De ploeg van Alex Redel bleef door het resultaat vijfde, maar nam verder afstand van de achtervolgers en gaat nadrukkelijk op jacht naar ploegen als Alphia en VVSB.

Meerburg, zonder de geblesseerde Ali Barokzay, kreeg de eerste grote kansen via Christiaan Laan en Van der Zwaan, maar vanuit het niets opende de nummer voorlaatst de score via Tristen Muller. Die weelde kon maar kort gedragen worden door de thuisploeg. Van der Zwaan mocht twee minuten na de 1-0 aanleggen voor een strafschop. De spits faalde, maar pakte wel de rebound. Drie minuten later stonden de bezoekers aan de juiste kant van de score. Levi Paulides bediende de puntspeler (1-2). Tien minuten voor rust nam Meerburg meer afstand, nu via Mats van der Poel. Dit keer waren Paulides en Van der Zwaan betrokken bij de inleiding naar de riantere voorsprong.

Na de pauze kabbelde het duel verder, totdat WVC weer van zich liet spreken via Michael van der Zwet. De ploeg van Redel kwam zelfs nog even goed weg bij een inzet van Stijn Rietbroek. De gelijkmaker bleef echter uit, waarna Van der Zwaan zijn derde doelpunt liet noteren na een vrije trap van Younes Seghrouchni. De mooiste treffer van de middag kwam ook al op naam van de aanvaller. Een ‘krul’ was te machtig voor de goalie van het nog puntloze WVC. Uiteindelijk bepaalde Rietbroek de eindstand op 3-5.