HomeZaterdagVierde klasseEerste overwinning van UDO een feit

Eerste overwinning van UDO een feit

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De schrik na de 0-7 nederlaag in de vorige speelronde tegen SEV zat er deze week nog flink in bij de mannen van Nikivor van Rijn. Dat het bij UDO niet alleen meer draait om Uithoudingsvermogen Door Oefening werd duidelijk uit het pittige gesprek dat afgelopen week werd gevoerd naar aanleiding van het flinke pak slaag van vorige week. Waar uiteindelijk zaterdag overigens collectief een positief gevolg op werd gegeven. KSD/Marine werd in Oegstgeest met 2-1 verslagen.

KSD/Marine speelde een prima eerste helft op bezoek bij de geelzwarten. Dit leverde hen dan ook de terechte 0-1 voorsprong op. Het doelpunt was te wijten aan het even verliezen van de scherpte achterin bij de Oegstgeestenaren. En hoewel er in die eerste 45 minuten nog kansen te over waren voor o.a. Pascal Franken, David Schnorhk, Timo Lichtenbeld en Wouter de Bruyn namens UDO bleef het scorebord staan op 0-1, in het voordeel van de bezoekers. UDO had vooral moeite met de diepe nummer tien van KSD. Hierdoor zakte de verdediging eigenlijk te ver terug en waren de mannen van UDO net iets te laat om het duel aan te gaan en werd er niet voldoende gebruik gemaakt van drukmomenten die de wedstrijd hadden kunnen doen keren.

Nadat Van Rijn zijn mannen in de rust had toegesproken, waarbij hij zijn vertrouwen in het behalen van de winst uitsprak, kwam UDO als een eenheid uit de kleedkamer en liet door strijd en het aangaan van duels zien dat het de wil had om deze week de winst in eigen huis te houden. Vanuit een corner werd rond de 65e minuut de 1-1 gescoord door Timo Lichtenbeld. Krap tien minuten later maakte David Schnorhk dankbaar gebruik van het feit dat de KSD-keeper wat ver uit zijn goal kwam en viel de 2-1 via de binnenkant paal in het net.

Trainer Van Rijn sprak van een prima collectief optreden van zijn elftal. ,,De zelfreflectie van de ploeg is groot. UDO weet dat het het niet gaat redden met individuele kwaliteiten, maar bezit de gave gebruik te maken van elkaars krachten en staat er als een team.” Op de vraag of Van Rijn aan kon geven wie in deze derde ontmoeting the man of the match bij de ploeg uit Oegstgeest was, antwoordde hij: ,,Er waren meerdere uitblinkers.” Hij sprak zijn tevredenheid uit over Bert Juffermans, Rutger Hoogkamer en Timo Lichtenbeld. Waarbij de voetnoot gegeven werd dat er vooral verdedigend een erg goede prestatie was neergezet.

KSD had in de tweede helft namelijk echt nog wel kansen, maar de UDO-defensie opereerde sterk en zo kon een gelijkmaker worden voorkomen. ,,Wij hebben echter ook nog de kansen gehad om op 3-1 te komen, maar ik ben al met al zeer tevreden met onze wederopstanding na de rust en het feit dat wij de zware nederlaag van vorige week zo enigszins hebben kunnen uitgummen.”

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl