HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory hard onderuit in 'topper' (plus podcast)

Football Factory hard onderuit in ’topper’ (plus podcast)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory kende na twee speelronden de beste start in de vierde klasse ooit in de jonge historie van de club. De studentenploeg won van SV Wassenaar (4-1) en GOL Sport (3-7), maar in de derde speelronde ging het mis in de ’topper’ tegen Alphia. De Alphenaren, die ook op zes punten stonden, waren ruim te sterk voor de bezoekers uit Leiden: 6-1. ,,In de tweede helft gaven we te snel op”, stelde aanvaller Thijs de Jong, die zijn ploeg wel al na drie minuten aan de leiding bracht.

Uit een hoekschop kopte de rechtsbuiten de 0-1 binnen. ,,Toen dacht ik: ‘het kan best nog wel een leuk potje worden’, vertelde De Jong na afloop. ,,De eerste twee duels gewonnen, dus waarom niet? Het was daarna alleen eenrichtingsverkeer naar ons doel. We hadden het moeilijk. Wel werden we nog een aantal keer uit de counter gevaarlijk, maar meer zat er niet in.”

Nog voor rust boog Alphia de achterstand om naar een 2-1 voorsprong. In de tweede helft bleef de thuisploeg het initiatief houden en liep de formatie van voormalig DoCoS-trainer Joop Lankhaar uit naar een grote score.

Vlak na de pauze verdween de hoop op de gelijkmaker al snel bij Football Factory na het eigen doelpunt van verdediger Max de Gouw: 3-1. De Leidenaren kregen nog een kans op de aansluitingstreffer via spits Danny Boers, maar Alphia-goalie Thomas Piket redde op zijn inzet. Boers werd even later vervangen door Bastiaan Dingjan, maar van die wissel begreep De Jong helemaal niets.

,,Een aanvaller wisselen en een verdediger erin brengen, terwijl we 3-1 achterstaan. Ik snap dat echt niet. Als we al moeite hebben met drie aanvallers tegen vier verdedigers, twee aanvallers tegen vier verdedigers is dan helemaal moeilijk. We gingen alleen maar achteruit lopen en dan is het open huis. We hadden Alphia nog meer onder druk kunnen zetten. Nu gaven we het in feite op als ploeg. Als het aan mij ligt gaan we dit intern bespreken”, aldus de gefrustreerde De Jong, die in de tweede helft nauwelijks meer aan de bal kwam.

De linksbuiten: ,,Ik ben wel tevreden over hoe we als team hebben gestreden. Zeker die eerste tien minuten waren goed van onze kant. Na drie speelronden zes punten is nog steeds goed. We zijn er ten opzichte van vorig seizoen echt op vooruit gegaan. Dankzij de trip naar China zijn we een stuk fitter aan het seizoen begonnen.”

De reis naar China voor een internationaal studententoernooi heeft op De Jong grote indruk gemaakt. ,,Het was een geweldige ervaring. Het is niet te bevatten. Dan speel je vierde klasse, eindig je voorlaatste en dan ga je naar een toernooi waar alles voor je wordt geregeld. Waar je bijvoorbeeld interviews moet geven.”

,,We hadden ook een kleine afsluitingstraining met zelfs twee ballenjongens. Dan liepen wij met die bal te ‘kutten’ en dan gingen die twee jongens de ballen halen. Dat ging helemaal nergens over. Complimenten ook aan de leiding dat iedereen gewoon alles kreeg. Echt bizar.”

Voor dit seizoen heeft De Jong alle geloof in een plek in de middenmoot. Komende zaterdag staat een thuisduel met VV Oegstgeest op het programma. ,,Vorig seizoen was echt dramatisch. Dit seizoen is er meer geloof en we kunnen ook winnen van de lagere ploegen. Ook kunnen we het de topploegen moeilijk maken. Zoals misschien Oegstgeest. Als we een vroeg doelpunt maken, zoals tegen Alphia, of als we lange tijd de nul houden, dan geef ik ons wel een kans.”

Football Factory: Zampierin, Luidens (53. Van den Akker), Hooghiemstra, Limon (83. Van Schie), De Gouw, Thong, Agrest, Boukhedmi, De Jong, Boers (60. Dingjan), Person.

Alphia-Football Factory 6-1. 3. De Jong 0-1, 12. Hoogervorst 1-1, 33. De Bruin 2-1, 47. De Gouw (eigen doelpunt) 3-1, 59. De Bruin 4-1, 71. Hoogendoorn 5-1, 72. Hoogendoorn 6-1. Scheidsrechter: Slierendrecht. Toeschouwers: 80.