HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory in China, deel 2

Football Factory in China, deel 2

-

Na de 2-0 nederlaag tegen Huazhong University of Science and Technologuy konden de mannen van LVV Football Factory zich opmaken voor een kraker tegen de fysieke kerels van Cambridge. Een hele andere wedstrijd. De basisopstelling werd op twee plaatsen gewijzigd. Van een van onze nieuwe vrienden, Melbourne University, kreeg de technische staf enkele tips over hun speelstijl en de tactiek werd erop aangepast! De lange bal mocht niet gegeven worden vanuit de achterste linie en besloten werd om met meer pressie naar voren te spelen. Direct vanaf de aftrap waren de studenten direct dreigend, met een kleine kans voor Francisco Corte Real tot gevolg.

De tactiek van de Universiteit van Cambridge was gebaseerd vanuit de verdedigende stellingen en middels opbouw via de flanken, waarbij de kwetsbaarheid van LVV Football Factory werd blootgelegd. Na zes minuten stonden de Factorians met 2-0 achter. Twee keer werd er een voorzet gegeven vanaf de zijkant en konden de inlopende middenvelders van Cambridge toeslaan en de bal achter de IJslandse doelman van de Leidse studentenploeg, Axel Helgi, tikken. De Factorians gingen vervolgens wat meer inzakken, maar helaas kreeg Axel nog twee doelpunten tegen, waardoor de ploeg van de Universiteit Leiden met 4-0 achterstand de rust in ging. Het had allemaal niet gehoeven, maar de scherpte ontbrak in het begin. Cambridge verzilverde al haar kansen. Tegelijkertijd miste Football Factory vier grote kansen. Hoewel mooie combinaties en steekballen veelbelovend waren liet de effectiviteit te wensen over. Met name Corte Real was tweemaal ongelukkig in de afwerking.

In de tweede helft greep technisch manager Pieter van Schie in door gebruik te maken van alle wissels, zodat iedereen aan speeltijd zou komen in het toernooi. Ondanks dat er wel wat kwaliteit werd ingeleverd, merkte je wel dat er wat fris elan in het veld werd gebracht. Erg lang bleef de 4-0 op het scorebord, maar in de 79ste minuut ontstond er miscommunicatie in de defensie, waardoor  Niels de Looff de bal naast Axel Helgi plaatste wat resulteerde in een eigen doelpunt.

Even kon De Looff zich de topscorer van dit internationale toernooi noemen, maar gelukkig redde Werner ten Doesschate de eer. Ivan Chalovsky brak door de Cambridge muur en kwam alleen op de keeper af na een fantastische actie. Hij werd onderuitgehaald, maar doordat de gretige Werner ten Doesschate was megelopen kon hij de bal voor een leeg doel binnen werken.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-6, een beetje geflatteerd, maar wel iets om op door te bouwen. De volgende wedstrijd is tegen de Universiteit van South California. Gregory Limon gaf aan zeker mooie combinaties te hebben gezien en gaf aan dat het niet kan uitblijven of dit zal zich gaan uitbetalen in resultaat. Morgen speelt de Universiteitsploeg al tegen de Amerikanen. Het wedstrijdverslag volgt zo snel mogelijk.