HomeVijfde klasseFootball FactoryWedstrijdverslag Huazong Ping Ling – Football Factory (Universiteit Leiden)

Wedstrijdverslag Huazong Ping Ling – Football Factory (Universiteit Leiden)

-

In de periode 21 juni-4 juli strijdt Football Factory in Bejing met 11 andere studentenvoetbalteams van over de hele wereld, o.a. Melbourne University, Oxford University, Bejing University, Tsinghua University, om de World Elite Trophy. Volg de prestaties van de Leidse studenten! Onderstaand een verslag van de eerste wedstrijd.

,,Na een lange reis die alles bij elkaar 24 uur duurde kwamen de mannen van Football Factory op donderdag aan in het prachtige en warme Beijing. Een paar handtekeningen- en fotosessies later was het op vrijdag tijd voor een onverwacht korte training van een uur, de perfecte voorbereiding voor de eerste wedstrijd op zaterdag.

De World Elite University Football Tournament WEUFT heeft alles perfect geregeld en op de wedstrijddag hoefden de mannen van de Universiteitsploeg alleen maar in de bus te stappen om als echt professionals naar het stadion gebracht te worden. Waar sommige spelers zich met een koptelefoon waar je u tegen zegt voorbereidde zaten anderen rustig wat grapjes te maken om de wedstrijd spanning de baas te worden.

Eenmaal aangekomen op het complex begon de technische staf Gregory Limon en Pieter van Schie al snel met de voorbereidende bespreking. Vanwege de hitte was besloten om te beginnen in een defensieve 4-5-1 opstelling waarmee Football Factory via de voetballende rechterkant zouden beginnen met opbouwen. Dit omdat het enige wat we van de tegenstander wisten was dat ze de op een na beste universiteit van China zijn.

De wedstrijd begon zoals verwacht, in de brandende zon klapte de Chinezen er vol op en kreeg Factory weinig tijd aan de bal. Aanvankelijk lukte het aardig om onder de druk uit te voetballen, mede door het krachtige centrale duo waar met name Timothy Boerendonk opviel met zijn stevige tackles. Toch ging het na een kleine 20 minuten mis, de Chinezen kwamen door aan de linkerkant en het lukte de Factorians niet om de bal weg te krijgen. De snelle spits van de tegenstander wist de bal in zijn bezit te krijgen en schoof de bal na wat lepe kapbewegingen in het doel.

Na de 1-0 ging Factory wat feller spelen en kregen de Chinezen het fysiek moeilijker. Dit resulteerde in een aantal kansen, maar helaas werd er voor de rust niet meer gescoord en gingen we de kleedkamer in met een achterstand. Na een kort onderonsje tussen Van Schie en Limon werd besloten om Ivan Chavlovski in te brengen voor de sterk spelende maar meer verdedigend ingestelde Roel Gielkens om op het middenveld wat meer stootkracht naar voren te krijgen.

Deze tactiek werkte, want vanaf het begin van de tweede helft nam Factory stevig de overhand en werden de Chinezen naar achteren gedwongen. Het gevaarlijkste moment van Factory kwam van Cisco Corte Real die bij een hoge voorzet op de rand van de zestien eerder bij de val was dan de keeper, maar door deze laatste met twee vuisten op het hoofd werd geraakt. De Chinese scheidsrechter zag er echter geen penalty in en liet vrolijk doorspelen.

Ondanks het vele balbezit op de helft van de tegenstander was de eindpass steeds een beetje slordig waardoor er geen echte grote kansen werden gecreëerd. Dit in combinatie met de Zuid-Europese trekjes van de Chinezen, ze hadden op miraculeuze wijze al vanaf minuut 55 last van kramp, dwong Van Schie ertoe om maatregelen te nemen. Hij besloot in de 80e minuut om Niels de Looff, die normaal fungeert als centrumverdediger, als breekijzer in te brengen. Factory ging vol op de aanval spelen in de hoop er nog een gelijkspel uit te slepen.

Dit lukt jammer genoeg niet want enkele minuten later scoorden de Chinezen uit een snelle counter de 2-0, wat ook de eindstand zou worden. Ondanks de nederlaag konden de Factorians met een tevreden blik terugkijken op de wedstrijd vanwege het vertoonde spel. Uiteraard heerste er kort na het laatste fluitsignaal een teleurgestelde sfeer, maar er staat voor morgen alweer een wedstrijd op het programma dus het was aan Greg en Piet om de koppies weer omhoog te krijgen.”