HomeVierde klasseMeerburgMeerburg: hoge verwachtingen vangen veel wind

Meerburg: hoge verwachtingen vangen veel wind

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg ving de wedstrijd tegen KSD/Marine aan met de wind in de rug. Dat deze flink waaide op het nog altijd wind vangende complex bleek wel uit het feit dat het nemen van een vrije trap met een stil liggende bal een ondoenlijke opgave bleek in de eerste helft van de wedstrijd. Het bleek voor de thuisploeg een obstakel net zoals de opponent dat was. Voor de derde keer werd een thuisnederlaag geleden (2-4).

Meerburg aanvoerder Kevin de Jong moest reeds in de zevende minuut het veld ruimen door een blessure aan zijn bovenbeen. De middenvelder verstapte zich, voelde iets knappen en wist dat het foute boel was. De toegesnelde verzorger maakte al snel het gebaar dat er gewisseld diende te worden naar de bank van de Zoeterwoudenaren. Op die bank zaten ook deze week Charl van Goozen en Jelle Korbee, in verband met de afwezigheid van hoofdtrainer Alex Redel. Feike Voorbij had nauwelijks tijd het wit-zwarte tenue aan te trekken en Van Goozen moest direct zijn opstelling wijzigen in verband met het uitvallen van De Jong.

De kans die voortvloeide uit de vrije trap in de 10e minuut van de wedstrijd werd door Ali Barokzay prima benut en zorgde voor een 1-0 op het scorebord. De opluchting voor Meerburg was echter van korte duur. Uit eveneens een vrije trap, genomen door Nicky Goedkoop, scoorde Mats Switzar van KSD/Marine de 1-1.

Aan Meerburg-zijde viel in de 1e helft vooral op dat de ‘oudgedienden’ zich coachend opstelden richting de jonkies en dat er met regelmaat gezorgd werd voor rugdekking. De slimmigheid van KSD, door o.a. bij een vrije trap van Meerburg te kiezen voor de buitenspelval, zorgde ervoor dat de thuisploeg na het nemen van een overigens prima vrije trap van Ramon Weijers, in grote getale achterbleef rond het strafschopgebied van KSD.

De snelle uitbraak van de voorhoede van KSD die hierop volgde, eindigde net naast de goal van Meerburg. De fysiek groter ogende spelers van KSD stonden evenwel met lege handen als de timing in kopduels van Boris Muller juist bleek te zijn. Lopende de eerste helft waren er kansen over en weer voor beide ploegen en leverde een inschattingsfout van tweede keeper Niels van Velzen KSD de 1-2 door Switzar op. In de resterende tijd zocht KSD voortdurend de goal op en leek Meerburg vooral fysiek te kort te komen om de achterstand om te kunnen buigen.

De Rijndijkers hadden vooral moeite eruit te komen terwijl de wind toch in hun voordeel leek te zijn. Opvallend waren de vele pogingen om over de rechterkant tot aanvallen te komen, terwijl deze vaak strandden op hoge ballen die te ver voor spelers terecht kwamen door het natuurverschijnsel en/of afgevlagd werden door de over enthousiaste grensrechter van KSD. Die laatste had overigens in een aantal gevallen het recht zijn vlag omhoog te steken doordat spelers van Meerburg te traag reageerden op het keren van de wedstrijd en duidelijk buitenspel liepen. Een prima redding van doelverdediger Van Velzen zorgde ervoor dat de schade voor Meerburg beperkt bleef tot een 1-2 achterstand.

Vlak na rust zorgde Younes Seghrouchni voor even opgelucht ademhalen door de 2-2 te scoren. De jonge aanvaller kreeg net als Voorbij meerdere kansen om na de thee de wedstrijd te keren in het voordeel van Meerburg. Meerdere schoten op de goal, na goed opgezette aanvallen, verdwenen nipt naast de goal van KSD. Eén van die pogingen belandde zelfs op de paal. De verdedigende acties van Barokzay vielen vooral op door stevig optreden en in plaats van de bal hard naast de goal te rossen, presteerde de verdediger het zelfs nog corners te voorkomen door de bal vanuit moeilijke posities over de zijlijn te spelen.

Na een rommelig geheel in het zestienmeter gebied van Meerburg legde arbiter Mark Jansen de bal op de stip en kon Switzar een hattrick achter zijn naam noteren.

Fors commentaar op de jonge (19 jaar, red), overigens prima fluitende Mark Jansen, leverde Switzar kort daarna een rode kaart op. De speler van KSD ging hierop flink los en moest met vereende krachten van het veld worden verwijderd. Desalniettemin lukte het KSD met tien man snel deze vertoning naar de achtergrond te laten verdwijnen door de 2-4 te scoren. De voorlaatste doelpoging van Meerburg werd door een KSD speler van de doellijn gehaald en een door Barokzay prima op het hoofd genomen voorzet vanuit de laatste corner, verdween naast de goal.

Kortgezegd speelde Meerburg in de tweede helft met wind tegen beduidend beter maar leverde dit helaas niet het resultaat op wat de Rijndijkers zo graag hadden gezien. De teleurstelling bij de spelers was duidelijk zichtbaar bij deze 3e op rij verloren wedstrijd. Men kijkt reikhalzend uit naar het moment dat de punten bijgeschreven gaan worden. De achterstand op de kopgroep is immers nu al ernstig groot.

Spelers en staf gaven allen aan dat het zeker niet ontbreekt aan individuele kwaliteiten maar dat men elkaar nog niet voldoende vindt in het veld. Dat er wellicht te hoge verwachtingen waren geschapen bij aanvang van de competitie en dat de teleurstelling nu geen overhand mag nemen was de duidelijke boodschap tijdens de 3e helft aan de Rijndijk.

Daar waar ooit de (lege) kratten bier tot aan het plafond reikten als het vlaggenschip dan wel verloren of gewonnen had, werd deze zaterdagmiddag een bijna lege kantine aangetroffen. Tijdens de wedstrijd klonk op de tribune niet het geluid van een enthousiaste supportersschare, maar bespraken de mannen van de 5e colonne de gewonnen biljartwedstrijd van afgelopen vrijdagavond.

Er is de komende weken werk aan de winkel voor Meerburg. Te beginnen bij de buren van Hazerswoudse Boys. Die ploeg kreeg geen poot aan de grond bij Oegstgeest dat al volledig uit zicht is van Redel en de zijnen. Er waren wel eens betere tijden bij Meerburg, maar positivisme is de basis voor herstel.

Basisopstelling Meerburg: Van Velzen, Barokzay, Laan, De Leede, Kevin de Jong, Justin de Jong, Van der Meer, Van der Zwaan, Seghrouchni, Müller, Weijers.

Basisopstelling KSD/Marine: Rombouts, Gijtenbroek, Zwartepoorte, Koene, Hunnego, Kranenburg, Switzar, Kila, Smart, Bongers, Struik.