HomeVierde klasseMeerburgMeerburg kan bijzondere dag geen passend vervolg geven

Meerburg kan bijzondere dag geen passend vervolg geven

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Sponsoren van Meerburg en de club van 100 waren uitgenodigd om onder het genot van een hapje en drankje de verrichtingen van het vlaggenschip te aanschouwen. Daarnaast werd het eerste exemplaar van de nieuwe presentatiegids uitgereikt aan oud-voorzitter Hennie Muller en de spelers van het eerste werden begeleid door jeugdspelers die op hun shirt reclame maakten voor de stichting DiaBeatit, een speciale actie waarbij oud eerste elftal speler Jarko Kortekaas zoveel mogelijk geld probeert op te halen tijdens een run op 30 september 2017. Zijn jongste zoon Jens, 5 jaar, heeft sinds zijn 2e diabetes type 1 en het doel is om zoveel kilometers te maken. Er werd ook nog gevoetbald, Meerburg verloor het eerste thuisduel onnodig met 0-1 van Alphia.

• JO13-4 draagt steentje bij aan Diabetes run (#Diabeatit) van trainer Jarko Kortekaas in hun gesponsorde shirts

Voor de aftrap claimden de bezoekers de dug-out van Meerburg, was dit koude oorlog of slechts een onbewuste actie? Feit was wel dat Meerburg scherp aan de wedstrijd begon en in de vierde minuut was er een vrije trap van Ramon Weijers, die via het hoofd van topscorer Ali Barokzay, de verdediger scoorde vorige week tweemaal,  op de lat belandde. Een paar minuten later kon Levi Paulides goed doorzetten, echter wist niemand zijn voorzet vanaf de achterlijn het laatste zetje te geven. Nauwelijks een minuut later kon de volgende aanval van Meerburg over een aantal schijven worden genoteerd, waarbij de bal uiteindelijk door Younes Seghrouchni naast werd geschoten.

De bezoekers uit Alphen, vorige week verpulverde de ploeg van Angelo Leverock GOL Sport met 16-0 (!), deelden in de beginfase wat speldenprikjes uit, vooral via hun linksback, echter zonder echt gevaarlijk te worden.
In de 19e minuut kreeg Meerburg een corner welke goed werd ingeschoten door Weijers, maar deze bal werd een prooi voor de keeper van de Alphinanen. Nauwelijks een minuut later kopte Mats van der Poel naast na voorbereidend werk van Boris Muller.

In de 21e minuut kwam het eerste echte gevaar dan eindelijk van de bezoekers, na een haperende buitenspelval dook Remco Zuijdervliet ineens alleen op voor de keeper maar zijn inzet ging net naast het doel. Een paar minuten later trok Weijers aan de noodrem, de organisatie was hierna wat weg en de vrije trap werd snel en kort genomen met een vrije doortocht naar de keeper maar een van de verdedigers kon nog net op tijd ingrijpen en er een corner van maken.
Hierna gebeurde er niet heel veel meer in de eerste helft. Het enige opvallende feit was nog dat de scheidsrechter een ingooi gaf aan Meerburg, dit op advies van de assistent scheidsrechter van Alphia corrigeerde en er een corner van maakte.
Een eerste helft al met al waarin Alphia zich ver liet terugzakken, Meerburg het spel liet maken en de thuisploeg niet bij machte was om de bal voorin vast te houden en te zorgen voor aansluiting.

Meerburg wisselde in de rust. Duuk van der Meer ging er uit en Christiaan Laan kwam hiervoor in de plaats. ,,Het middenveld stond niet goed en iedere tweede bal was voor Alphia, vandaar deze wissel in de rust”,was de verklaring van Meerburg trainer Alex Redel achteraf.
Nauwelijks bekomen van de thee stond het na 8 minuten in de tweede helft ineens 0-1 voor de bezoekers. Vincent Hoogervorst rondde beheerst af na een steekpass. Er werd nog geappelleerd voor buitenspel maar dit kon geen genade vinden in de ogen van de man in het blauw. ,,Je wisselt in de rust om de balans op het middenveld te herstellen, we geven de bal weg aan de tegenstander en zo je snel na rust met 0-1 achter”, aldus de trainer van Meerburg.

In de 67e minuut wisselde Meerburg voor de tweede keer.Jeroen Verboon kwam in het veld voor Muller waardoor Weijers een linie doorschoof naar het middenveld. Er volgde een fase waarbij de thuisploeg wel enige druk gaf zonder echt gevaarlijk te worden. In de 69e minuut was men wel dichtbij een treffer. Een vrije trap van wie anders dan Weijers werd door invaller Verboon verlengd en raakte de buitenkant van de paal.

Alphia wisselde in de 85e minuut voor de eerste keer, Sander Egberts kwam in het veld voor Bryan de Bruin, vorige week nog zesmaal trefzeker. Meerburg raakte in de 87e minuut het aluminium, een voorzet van Weijers kwam op de bovenkant van de lat terecht. Vanaf dat moment werd laatste man Barokzay naar de frontlinie gestuurd en ging de thuisploeg opportunistischer voetballen. Het leverde wel wat rumoer op voor het doel van Alphia, maar geen grote kansen.

Alphia wisselde nog voor de tweede keer. Yoep Frijling kwam nog in het veld voor matchwinner Hoogervorst, maar dit veranderde verder niets meer aan de stand. Meerburg leed zo zijn eerste nederlaag in de vierde klasse.
,, Je hebt ruim 60% balbezit, geeft misschien twee kansen weg en toch sta je met lege handen. Het balletje viel steeds verkeerd en we hebben het geluk ook niet af kunnen dwingen. De groep zal volwassener en slimmer moeten worden, dan maar maximaal een punt binnen slepen. Door eigen toedoen verliezen we deze pot en dat was onnodig”, aldus trainer Redel. Om er vervolgens aan toe te voegen ,,maar het komt goed, dat weet ik zeker”.

Zo verloor Meerburg thuis het eerste duel in de vierde klasse op een dag met hoogtepunten en bijzondere acties. Dat voetbal maar bijzaak is, echter wel een hele belangrijke, liet de actie van Kortekaas maar weer eens zien. Het is niet gebruikelijk, maar we doen het toch en laten onderstaand de link zien waarbij mensen een bijdrage kunnen leveren: https://www.diabeatitrun.nl/jarkokortekaas

Volgende week speelt Meerburg in Leiden bij Roodenburg. Een fraai affiche.

Meerburg-Alphia 0-1 (0-0). 54. Hoogervorst 0-1 . Scheidsrechter: Visser. Toeschouwers: 110.

Meerburg : Bom, De Leede, Barokzay, K. de Jong, Van der Meer(46. Laan), Van der Poel, Seghrouchni, Paulides, Muller (67. Verboon), J. de Jong, Weijers.
Alphia : Piket, Buynink, Borreman, Duurham, Uiterwyk, Hoogervorst (90. Frijling), Hoogendoorn, Lipsius, Zuijdervliet, De Bruin (85. Egberts), Flippo.