HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg moet even pas op de plaats maken na onterechte nederlaag

Meerburg moet even pas op de plaats maken na onterechte nederlaag

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Doelman Patrick Bom van de Meerburgers had zich het weerzien met zijn oude cluppie SEV heel anders voorgesteld, het werd uiteindelijk 1-3 voor de Leidschendammers in een wedstrijd waarbij het er lange tijd naar uitzag dat de score in het voordeel van de thuisploeg zou uitvallen. Was Meerburg de eerste helft al grote delen de bovenliggende partij, in de tweede helft was het wachten op een doelpunt van de ploeg uit Zoeterwoude Rijndijk maar deze viel uiteindelijk aan de andere kant waarna het in blessuretijd uiteindelijk nog 1-3 werd. Door dit resultaat blijft SEV met de volle winst uit 4 wedstrijden gedeeld koploper en moet Meerburg even een pas op de plaats maken.

Door een geplande vakantie van Alex Redel werden de honneurs op de bank van Meerburg waargenomen door Charl van Goozen en door good-old Jelle Korbee die nog steeds bij het technische hart van de Meerburgers is betrokken. Levi Paulides begon op de bank en Daan van der Zwaan nam de spitspositie over van de afwezige Mats van der Poel.

Onder een heerlijk najaarszonnetje werd er om 14.15 uur afgetrapt en Meerburg begon met de wind in de rug goed aan de wedstrijd wat in de tweede minuut resulteerde in een voorzet vanaf de rechterkant door Gijs de Leede die door Van der Zwaan in het zijnet werd geschoten. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong als Younes Seghrouchni de bal inspeelde op Van der Zwaan die de bal terugkaatste en Seghrouchni de bal met veel gevoel in de kruising schiet. Op dat moment een verdiende voorsprong. Nu moest SEV komen en waarschijnlijk ook meer ruimte gaan weggeven.

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en werden de bezoekers gevaarlijker. Een kleine vijf minuten na de openingstreffer kon keeper Bom nog een aanval onschadelijk maken maar een paar minuten later was hij toch echt kansloos toen balverlies op het middenveld en een haperende buitenspelval er toe leidde dat er maar liefst drie man alleen op hem afkwamen en was het Joshua Reid die simpel de 1-1 kon binnenschuiven. De wedstrijd was weer in evenwicht, en het werd er alleen maar onrustiger op bij de thuisploeg want nauwelijks 1 minuut later werden de bezoekers weer gevaarlijk door miscommunicatie aan de linkerkant.

Om het tij te keren wisselden de beide backs Ramon Weijers en De Leede van positie, dit zorgde er in ieder geval voor dat SEV voor de rust niet meer gevaarlijk kon worden. Vlak voor het rustsignaal kreeg Van der Zwaan nog een kopkans, deze belandde recht in de handen van de keeper. Vlak hiervoor had Meerburger Ali Barokzay nog een gele kaart gekregen. Volkomen onnodig raakte hij ter hoogte van de middenlijn een tegenspeler en geel was hier zeker op zijn plaats.

Bij de thuisploeg werd captain Kevin de Jong in de rust vervangen door Feike Voorbij, en Meerburg startte de tweede helft furieus. In de 48e minuut kwam een voorzet van invaller Voorbij op het hoofd van spits Van der Zwaan terecht en die kopte de bal onhoudbaar voor de keeper op de binnenkant van paal. Trotse vader Paul van der Zwaan, die met de gehele familie naar de verrichtingen van zoon -en broerlief kwamen kijken, slaakte een kreet van ongeloof. De ene week op de tribune bij Katwijk-Rijnsburg en nu in de kelderklasse, een wereld van verschil maar niet als het je zoon betreft.

Meerburg ging verder met het creëren van kansen en mogelijkheden. Zo werd er vanuit een corner net over geschoten en had de net ingevallen Paulides de 2-1 op zijn schoen maar zijn lob over de keeper belandde net naast de verkeerde kant van de paal voor de Rijndijkers. Een aloude voetbalwet treedt dan in werking, als jezelf de kansen niet maakt …… En dat gebeurde dan ook, bij een op het eerste gezicht onschuldige uitval werd de bal vanaf links over de grond voorgezet, stapte de spits er bewust overheen en tot ontzetting van een ieder met een wit/zwart hart rolde de bal net langs de paal in het doel. Zo stond het 1-2 voor de bezoekers door een doelpunt van Paul Janssen. Een stand die op dat moment zeker niet de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld weergaf.

Meerburg was geknakt en in het restant kon koploper SEV gemakkelijk op de been blijven. In blessuretijd counterden zij nog naar 1-3, spits Jasper Koning pikte ook nog een doelpuntje mee.
Zo leidde Meerburg haar tweede thuisverlies tegen een ploeg die net als Alphia medekoploper is. In beide wedstrijden werd onnodig en onterecht verloren en is het na drie wedstrijden dus lastig aan te geven waar je als ploeg nu precies staat.  Ja tiende, maar dat zegt nog niet heel veel. Volgende week komt nummer 11, KSD-Marine, op bezoek en laat die wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid zijn om het vertrouwen wat op te schroeven.

,,Voetballend lukt het tegen deze ploegen (nog) niet, sommige fases zijn we heel onrustig en er zit nog geen vastigheid in het elftal. Daarnaast ontbreekt het ons aan creativiteit en spelen we nog te veel reactievoetbal”, aldus de reactie van keeper Bom van Meerburg. Een keeper zoals eerder gezegd met een SEV verleden maar die inmiddels al jaren een vaste waarde is in het eerste team van Meerburg.

Als je voor en na de wedstrijd in een bestuurskamer komt dan vang je nog wel eens wat op, zo ook rond deze wedstrijd. Ik zal niet al te veel verklappen, maar de combinatie van jeugdvoorzitter Michele Weyne en een nietje wat zal dat zijn? Vraag het haar of stuur een reactie naar onze redactie. Onder de goede inzenders wordt een broodje kroket verloot, dit uiteraard in overleg met betrokkene.

Meerburg – SEV 1-3. 15. 1-0 Seghrouchni, 26. 1-1 Reid, 80. 1-2 Paul Janssen, 90.+2 1-3 Koning. Scheidsrechter: Onderwater. Toeschouwers 115.

Opstelling Meerburg : P. Bom, A. Barokzay (56. J. Verboon), C. Laan, G. de Leede, K. de Jong (46. F. Voorbij), D. van der Meer, D. van der Zwaan, B. Muller, Y. Seghrouchni, J. de Jong (72. L. Paulides), R. Weijers.

SEV : B. Henrichs, R. Groeneweg, W. van Huizen, B. van Haarlem, M. van Gils (51.M. de Vries), P. Janssen, R. Schoew (9o. M. Kersten), M. van der Zwan (78. M. vd Veer), J. Koning, T. de Jong, J.Reid.

Foto’s: met dank aan SEV