HomeVierde klasseMeerburgMeerburg wint geflatteerd op bezoek bij Roodenburg

Meerburg wint geflatteerd op bezoek bij Roodenburg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg heeft de inhaalwedstrijd tegen Roodenburg met 0-4 gewonnen en daardoor sluit de ploeg van Alex Redel enigszins aan in de subtop. De Leidse ploeg staat nu zevende en zal alles op alles moeten zetten om nog enigszins bij te blijven om niet al heel snel te verworden tot grijze muis. De fors uitgevallen uitslag was niet geheel in lijn met de onderlinge verhoudingen. Een uur lang was er sprake van evenwicht, maar na de 0-2 en vervolgens twee rode kaarten aan Leidse zijde was er geen sprake meer van verzet bij de thuisploeg.

Mike Armitage was de eerste doelman die aan het werk gezet werd. De van Haagse Hout teruggekeerde doelman hield Daan van der Zaan van scoren af. Ook Justin de Jong testte de doelman kort daarna. Een uitgestoken hand bracht in eerste instantie redding, waarna de hulp van een verdediger voldoende was om de 0-0 op het scorebord te houden. Ali Barokzay leek wel te scoren, ook nog binnen het kwartier, maar dit keer kon de bal van de lijn worden gewerkt. Het gaf aan dat Meerburg aanvankelijk de touwtjes in handen had.

Dat veranderde geleidelijk aan. Roodenburg wierp de schroom van zich af en met de intentie om net als Meerburg combinatievoetbal te spelen, werd het duel in evenwicht getrokken. Mo Matoug stichtte het eerste gevaar, maar Duuk van der Meer bracht redding namens Meerburg. Al halverwege de eerste helft moest Nino Poulina wisselen. Robbie van der Blom raakte geblesseerd en Hakim Bouchlal werd gebracht. Jeroen van Hooidonk verkaste daardoor vanuit het centrale verdedigingsblok naar zijn vertrouwde linksbackpositie. Bij Roodenburg ontbrak Youssef Oulmoudem overigens al vanaf de start van de wedstrijd.

Ruim tien minuten voor rust leek de gastheer op 1-0 te komen. Patrick Bom was volkomen kansloos op een vrije trap van Oktay Gezici, maar de onderkant van de lat bracht redding en de bal leek vervolgens net niet de doellijn gepasseerd te hebben. De doelman redde kort daarop bekwaam op een poging van Matoug. Zijn  collega doelman deed het niet minder goed in de slotfase van de eerste helft bij een doelpoging van Feike Voorbij. Zo leek de amusante eerste helft doelpuntloos te eindigen, maar in de extra tijd werd er alsnog gescoord.

Daniel Fleuren ging in de fout en moest zich herstellen ten koste van een overtreding op Zwaan. Scheidsrechter De Vries aarzelde niet en besloot Meerburg een strafschop te geven. Zwaan zelf pakte zijn verantwoordelijk en kreeg het als eerste voor elkaar om het doel te vinden.

In de tweede helft kwamen er meteen drie verse spelers in. Bij Roodenburg verving Marcel Jansen Jeffrey van der Pompe, terwijl Redel Raymond Weijers en Michael Holleman naar de kant haalde en daarvoor mochten Jeroen Verboon en Younes Seghrouchni komen opdraven.

In het eerste kwartier na de pauze ging Roodenburg op zoek naar de gelijkmaker, maar bij Meerburg stond het achterin ondertussen beter en dat maakte dat de Leidenaren hooguit tot de zestien kwamen. Voor de Rijndijkers kwam er meer ruimte, maar deze werd aanvankelijk slecht benut. Het maakte dat het wel spannend bleef en Redel was er dan ook allerminst gerust op dat de vierde overwinning van het seizoen geboekt zou worden.

Zijn onzekerheid verdween een slordige twintig minuten na rust. De Jong legde het nodige venijn in een schot en dit keer was Armitage ruimschoots geklopt (0-2). Het bleek de bevrijdende treffer te zijn voor de bezoekers. Roodenburg probeerde het nog wel, maar kon af en toe enkel nog wat keffen. Van der Zwaan had de 0-3 op zijn schoen, maar dat feest ging nog niet door.

In het laatste kwartier ging het helemaal fout voor Roodenburg. Eerst moest Sabir Serray het veld ruimen na een overtreding op Van der Zwaan. De aanvaller zou doorgebroken zijn, maar de straf leek op het oog zwaar. Serray begreep dan ook niets van de beslissing en een schorsing zal zijn deel worden. Geen prettig gegeven voor Roodenburg, want Serray was niet voor het eerst een van de betere spelers van de ploeg van Poulina.

Even nadat uitblinker Barokay weer Armitage op zijn pad had gevonden, werd de pijn voor Roodenburg nog groter. Met al een gele kaart op zak was Leroy Brooks het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter en zijn verbale klacht kwam de aanvaller op de tweede gele kaart te staan. En zo stond Meerburg binnen drie minuten tegenover nog maar negen Leidenaren. Het was daarom een koud kunstje om de score nog verder uit te bouwen. De 0-3 werd voorzien van en handtekening door Seghrouchni en Van der Zwaan kreeg uiteindelijk een tweede treffer op zijn naam.

Roodenburg-Meerburg 0-4 (0-1). 45.+2 Van der Zwaan 0-1, 64. De Jong 0-2, 84. 0-3 Seghrouchni, 85. Van der Zwaan 0-4. Scheidsrechter: De Vries. Toeschouwers: 80. Rode kaarten: 79. Serray (Roodenburg), 82. Brooks (Roodenburg).

Roodenburg: Armitage, Fleuren, Van der Blom (28.Bouchlal), Van Hooidonk, Slingerland, Mizab (78.Mahesh), Serray, Gezici, Van der Pompe (46. Jansen), Matoug, Brooks.

Meerburg: Bom, Paulides, Laan, Weijers (46. Seghrouchni), Müller, Van der Meer, Holleman (46. Verboon), Barokzay, Voorbij (60.Van der Poel), Van der Zwaan, De Jong.

Foto’s: Hidde de Meij