Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Oegstgeest nu weer wel klaar, alle begrip is zoek

Duke of Oz artikel
Rumling bouw artikel

Clubs uit de 3e klasse leggen zich niet neer bij het nacompetitiebesluit van de KNVB en schakelen de voetbaladvocaat in. Een flink aantal clubs uit de 3e klasse zaterdag, zowel uit Den Haag als uit de Rotterdamse en Groene Hart omgeving, hebben zich verenigd om het besluit van de KNVB, waarbij Linschoten en Oegstgeest mogen spelen voor een plek in de 3e klasse, aan te vechten.

De clubs hebben zich daartoe tot Richard van der Zwan, de voetbaladvocaat, gewend. Van der Zwan heeft zich inmiddels tot de KNVB gewend en verzocht de wedstrijd tussen Linschoten en Oegstgeest uit te stellen om tot een beter besluit te komen dan nu voorligt.

De betrokken clubs zijn inmiddels zo ‘klaar’ met de KNVB dat een gang naar de burgerrechter wordt overwogen.

Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Geco artikelbanner

Bron: Haagsamateurvoetbal.nl

Up-date 19.00: wedstrijd tussen Oegstgeest en Linschoten gaat NIET door…

OWN artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

13 Comments

 1. Dijk

  16 juni 2017 at 18:32

  22u van te voren een wedstrijd afblazen? Bbbbrrrrr naar gevoel

 2. Piet Zenden

  16 juni 2017 at 20:52

  Wat hebben die Haagse clubs er nou meer of minder om? stelletje zeurpieten. 1 oplossing nu: Linschoten en Oegstgeest allebei indelen in 3e klasse.

  • Henk

   17 juni 2017 at 06:08

   Hallo Piet, Zeurpieten? De KNVB heeft gewoon een enorme blunder begaan. Logisch dat de andere clubs zich niet neerleggen bij deze stomme fout. 1 oplossing: Iedereen een eerlijke kans. Probeer het eens niet met een Oegstgeest-bril op te bekijken.

   • Trainer

    17 juni 2017 at 08:16

    Helemaal mee eens!

    Je kan niet met twee maten meten..

    In de ene poule gaan de nr’s 2 tegen elkaar spelen, in de andere de beste nr’s 2 ?!?

 3. Ronald Jager

  17 juni 2017 at 11:54

  Dit is geen manier van doen van de KNVB. Linschoten en Oegstgeest zouden vanmiddag op neutraal terrein om de laatste plaats in de 3e klasse spelen. Beiden gelijke kansen, er wordt dan toch niemand benadeeld Trainer?

 4. Trainer

  17 juni 2017 at 13:58

  Als in de ene poule de nr’s 2 een kans krijgen, en in de andere poule de beste nr’s 2 een kans krijgen is dit niet rechtvaardig!

  Zeker de knvb een gemiddelde per wedstrijd neemt
  Linschoten 2:4 dus 2 punten
  Oegstgeest 3:6 dus 2 punten

  Bijvoorbeeld:
  Ras heeft ook 3:6 dus ook 2 punten?!
  En andere ploegen die in een poule van 3 ploegen zaten ipv 4 ploegen konden ook moeilijker aan een gemiddelde van 2 punten per wedstrijd komen… of niet soms?

  Dat het triest is dat Oegstgeest en Linschoten hier vrijdagmiddag/avond geïnformeerd worden hierover is uiteraard dubieus!

 5. Ronald Jager

  18 juni 2017 at 11:53

  Ten eerste is RAS 3e geworden in de nacompetitie en geen 2e. die zijn dus terecht klaar. Maakt dan niet uit hoeveel punten je hebt.

  Het gemiddelde van 2 punten per wedstrijden is in een poule van 3 idd moeilijker te halen, daar staat tegenover dat in mijn ogen tweede worden in een poule van 4 moeilijker is dan in een poule van 3.

  In mijn ogen heeft de KNVB terecht de herkansing aan Linschoten en Oegstgeest gegund en ik vind dat uw argumenten niet al te sterk zijn, waarde Trainer.

  • Trainer

   18 juni 2017 at 11:59

   Argumenten zijn zo sterk dat de KNVB er wel de oren naar laat hangen..

   Ik heb sterk het idee dat u van Oegstgeest of Linschoten bent, ik kan namelijk weinig objectiviteit vinden in uw reacties..

   We gaan het morgen horen ??

   • Ronald Jager

    19 juni 2017 at 16:14

    Ik ben voor Oegstgeest, maar als Oegstgeest op doelsaldo 3e was geworden en RAS tweede dan had ik het volkomen logisch gevonden als RAS tegen Linschoten had gemoeten en dat Oegstgeest dan dus geen kans meer had gehad. Dus u zit, mijn standpunt staat los van mijn clubvoorkeur.

    Je kan nooit iedereen tevreden krijgen in zo’n situatie. Waarom zou een nr 3 in een nac. poule nog een herkansing moeten krijgen?

 6. Rene Huis in 't Veld

  18 juni 2017 at 15:17

  Het is volledig terecht dat die andere clubs de gang naar de rechter maken. De competitieleider van district West 2 heeft driekwart jaar de tijd gehad om een ordentelijke nacompetitie te organiseren. Dit is niet gebeurd en nu zit de bond met de gebakken peren. Achteraf regels bedenken om ploegen uit te gaan sluiten is ‘not done’. Bovendien is het appels met peren vergelijken, want de ploegen hebben niet dezelfde tegenstanders gehad in de nacompetitie. In district West 1 is het al jaren gebruikelijk dat er een promotie toernooitje georganiseerd wordt als er extra plekken te verdelen zijn in de zaterdag 3de klasse, dus waarom kan district West 2 niet gewoon hetzelfde doen als district West 1 doet…???

 7. Marnix

  19 juni 2017 at 07:24

  Kan de competitie in de derde klasse niet gewoon met een ploeg minder gespeeld worden met aan het eind van komend seizoen (2017-2018) een extra promotieplek voor de vierdeklassers? Dan worden alle clubs evenveel benadeeld/bevoordeeld.
  Die extra plek kan ook ingevuld worden door een derdeklasser, maar die moet daar dan net als de vierdeklassers wel eerst p/d voor spelen.

  • Ronald Jager

   19 juni 2017 at 19:05

   Marnix, met de oplossing die u aandraagt worden Linschoten en vv Oegstgeest benadeeld. Waarom een jaar wachten?

  • Ronald Jager

   20 juni 2017 at 18:45

   nou Marnix je hebt je zin. Maar niemand heeft hierdoor iets gewonnen, alleen maar verliezers.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten