HomeRoodenburgInterviews RoodenburgNino Poulina: ,,Roodenburg had nooit mogen verliezen"

Nino Poulina: ,,Roodenburg had nooit mogen verliezen”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Trainer Nino Poulina voelde zich onmachtig na de verloren tweestrijd tegen Haagse Hout (4-2). ,,Het is werkelijk onbegrijpelijk dat we deze pot hebben verloren. Geloof me, we hebben tachtig minuten op hun helft gespeeld en alleen voor de rust al vijf tot zes ‘bloedjes van kansen’ gemist. Na de rust waren we ook sterker, maar we staan gewoon met lege handen. Moeilijk te verteren.”

Het begin voor Roodenburg was ronduit dramatisch. Na ruim tien tellen was het 1-0 voor de thuisploeg via Ab Tajdirti, die dankbaar profiteerde van een uitglijder van doelman Mike Armitage. De doelpuntenmaker zou een plaag blijken te zijn voor de Leidenaren. Aan het einde van de wedstrijd had hij vier doelpunten op zijn naam staan. Niet ver voor rust werd het leed groter voor Poulina en de zijnen. ,,Een overtreding werd buiten de zestien gemaakt, maar dat zag de scheidsrechter anders. Dat zat ook niet mee. Maar bovenal, als je zoveel kansen krijgt moet je scoren. Er wordt gezegd dat Haagse Hout gaat meedraaien bovenin, maar daar geloof ik niet in. Ze hanteren slechts de lange bal en spelen vechtvoetbal. Dat is het wel zo ongeveer.”

Twintig minuten voor tijd leefde de Leidse ploeg op met zo waar wel een doelpunt. Spits José Monfils, normaliter in het tweede spelend, scoorde. Terwijl Poulina dacht aan een gelijkmaker en meer werd het echter vlot nadat de marge was verkleind 3-1. ,,Een inschattingsfout achterin. Ook al compleet onnodig, maar wat doe je eraan?” Oktay Gezici trapte daarna wel fraai een vrije trap binnen, maar het laatste doelpunt van de middag kwam toch weer op naam van Haagse Hout.

Poulina: ,,Bij die 3-2 geloofde ik ook nog in een gelijkspel en dat hadden we ook minimaal moeten overhouden aan dit duel. Helaas mocht het niet zo zijn en het is duidelijk dat we nu zeker te laag staan. Roodenburg heeft echt best een leuk elftal, maar het zit tot dusverre ook niet mee met blessures. Daar komt bij dat Sabir Serray geschorst was en volgende week weer kan spelen, maar dat we nu weer Jeroen Hooidonk zullen moeten missen vanwege een rode kaart. Zo blijven we passen en meten.”

De trainer houdt vertrouwen in zijn team, maar heeft het niet makkelijk met de houding van bepaalde spelers. ,,Er wordt erg makkelijk afgebeld voor de trainingen en dat maakt het niet makkelijker voor mij. Maar wat kan ik er aan doen dat dit kennelijk de mentaliteit is tegenwoordig. Moet ik ze soms van huis gaan ophalen voor een training?”

Opstelling Roodenburg: Armitage, Blom, Leonora, Oulmoudem, Hooidonk, Mizap, Matoug, Slingerland, Dzulakian, Monfils, Brooks.