Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Roodenburg werkt aan zelfvertrouwen tegen Oosterheem

Brasserie VIS artikelbanner
Vergulde vos artikelbanner

Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg ging zaterdag op bezoek bij Oosterheem en beleefde daar een prima voetbalmiddag. De laagvlieger werd met 1-8 verslagen. ,,Een goede boost voor ons zelfvertrouwen”, vertelt Roodenburger Aymen Mizap. ,,Dat konden we wel gebruiken.”

Volgens de controlerende middenvelder begon de wedstrijd gelijk goed. ,,We hadden afgesproken vol op de aanval te spelen en dat pakte goed uit. Na acht minuten stonden we al op 0-1 en daarna volgde een doelpuntenregen. Daar zijn we heel blij mee.” Het enige tegendoelpunt viel in de 85e minuut. Een eigen doelpunt van verdediger Victor Leonora, maar wat geeft dat?”

Bij Roodenburg ontbrak een aantal belangrijke spelers en hun vaste keeper. Sterker nog, ook de reserve keepers konden niet van de partij zijn en zo moet er een beroep worden gedaan op Danny Mantel. Een doelman uit het vijfde (!) elftal. Volgens Mizap was daar weinig van te merken en kon trainer Nino Poulina tevreden zijn met zijn team. ,,We maakten goed gebruik van onze buitenspelers en creëerden goede kansen. Ook verdedigend stond het goed, Oosterheem kwam er niet door heen. We hebben de opdrachten van de trainer goed uitgevoerd.”

Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner

Voor de Leidenaren scoorden Ali Elbaroudi (2), Sipan Khalid (2), Leroy Brooks, Sadesh Mahesh, Jeroen Hooidonk en Sabir Serray. Op dit moment kijkt Roodenburg niet naar boven. De ploeg bezet momenteel de vijfde plaats, met acht punten achterstand op nummer vier VV Leiden. ,,Hopelijk gaan we zo verder. We willen gewoon echt niet lager eindigen dan die vijfde plek. Daar ligt onze focus.” Volgende week speelt Roodenburg tegen Football Factory die een plaats onder Oosterheem staan. Mizap: ,,Deze wedstrijden moeten we gewoon met grote cijfers winnen. Natuurlijk zijn de punten belangrijk, maar we moeten vooral aan ons zelfvertrouwen werken en aan ons team bouwen.”

Volgens Mizap is het voor Roodenburg nu vooral belangrijk om goede resultaten neer te zetten met het oog op volgend jaar. ,,Er  zitten veel spelers in ons team die van verschillende clubs komen. We zijn nu goed op weg en leren elkaar steeds beter kennen. Nino is ook een goede leider en kan echt een team van ons maken. Ik heb er vertrouwen in dat we nog veel beter gaan worden.”

Opstelling: Mantel, Hooydonk, Aserfane (Serray), Leonora, Van der Blom, Mizap (Mahesh), Belkhir, Slingerland, Khalid, Brooks, El Baroudi.

OWN artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten