HomeZaterdagVierde klasseUDO bouwt tegen Haagse Hout verder aan negatieve serie

UDO bouwt tegen Haagse Hout verder aan negatieve serie

-

Vierde klasse A (zaterdag) –  ,,Het blijft ongelofelijk om vanaf de zijlijn te zien dat we met UDO de eerste helft het meeste balbezit en de grootste kansen op het doelpunt hadden waar we al vier wedstrijden naar uitkeken. En als dan bij ons in de tweede helft de organisatie opeens weg is, kan je natuurlijk wachten op die tegentreffer. En die kwam er dan ook van deze Haagse ploeg, zelfs in drievoud, waar we zelf niets tegenover konden stellen. Dus ook tegen deze middenmoter Haagse Hout gingen we met 3-0 de kuikenbak in”, aldus de teleurgestelde UDO-middenvelder Pascal Franken.

Met de laatste vier nederlagen met het doelsaldo van nul voor en tien tegen nam UDO voor deze wedstrijd plek tien in met 9 uit 9. De Haagse fusievereniging, in 1999 ontstaan uit Postalia (van de personeelsvereniging van de PTT) en O.S.C., stond achtste met 10 uit 9. En van deze punten waren er wel negen thuis behaald dus UDO-trainer Nikivor van Rijn was een gewaarschuwd mens. Franken: ,,Scoor je als UDO in de eerste helft dan spelen we op zeker een hele andere wedstrijd. Maar het afmaken lukt niet echt goed als je ziet dat we pas tien keer het vijandelijke doelnet hebben laten bollen dit seizoen. En met de 1-0 achterstand kort na rust was bij ons opeens ook het hele systeem weg.”

Natuurlijk moesten de geelzwarten toen risico’s nemen om op gelijke hoogte te komen, maar ook nu weer was het de Haagse ploeg die kort voor tijd de wedstrijd met twee treffers besliste en op slot gooide, 3-0. ,,We hebben ook vandaag helaas weer te maken gehad met zieke en geblesseerde basisspelers. Maar hopelijk zijn we komende zaterdag thuis tegen Alphia weer compleet. Ik hoop er dan ook weer bij te kunnen zijn na mijn eerder opgelopen handblessure bij een duel met een Meerburg speler”, aldus de optimistisch gestemde Franken. Dat wordt zeker een pittige tegenstander, want Alphia staat nu vierde met 19 uit 10 na de 1-2 thuisnederlaag tegen het hoger geplaatste Leidschendamse SEV.

UDO neemt nu met 9 uit 10 (10-25) nog steeds de tiende plek in op de ranglijst van deze vierde klasse A. Als het UDO-doelman Pieter Heeren komende zaterdag lukt om zijn doel schoon te houden en de hatelijke nul na vijf wedstrijden wordt vervangen door één en liefst meer gescoorde doelpunten dan gaat Van Rijn met zijn jongens in ieder geval wat positiever de winterstop in. Franken: ,,We gaan ervoor en zullen er alles aan doen om die nul om te zetten in een ander getal.”

Haagse Hout – v.v. UDO 3-0 (0-0). 52. Van de Molen 1-0, 80. Stakenburg 2-0, 85. Tajdirti 3-0.

Basisopstelling UDO : Heeren, Juffermans, Schnorhk, Bakker, Bolink, De Bruyn, L. Franken, M. Franken, Uittenboogaard, De Barros en Lichtenbeld.