Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorbeschouwing vierde klasse zaterdag (9 december)

Mooi artikelbanner
Duke of Oz artikel

Football Factory-WVC

In de strijd om de onderste plaatsen wees Football Factory onlangs concurrent UDO (1-0) terug en dan zou het nu de beurt moeten zijn aan WVC. De bezoekers wonnen slechts eenmaal en wel van Wassenaar. Of deze zege er eind van het seizoen nog staat valt nog te bezien. Weinigen zullen verrast zijn als Wassenaar uiteindelijk de handdoek in de ring gooit. Onderaan eindigen is natuurlijk totaal onbestaanbaar voor de Leidenaren. Alles zal dan ook uit de kast gehaald worden om er de drie punten bij te laten schrijven. Vorig seizoen eindigde het duel in Leiden in 2-2. In Oude Wetering werd er wel gewonnen door de studenten: 1-3. In het voorbije weekend haalde rood en zwart een punt op bij KSD/Marine, terwijl WVC verraste met een doelpuntloos gelijkspel tegen hoogvlieger. Bij de paarsgelen werd er schande van dat resultaat gesproken..

VV Oegstgeest-KSD Marine

Sport2000 artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner

De stoomlocomotief dendert onverdroten voort. Zo kan men de selectie van Huig Jan Heeringa wel noemen. Alleen naaste belager SEV ging zonder nederlaag tegen de Oegstgeestenaren van het veld. KSD/Marine mag ook geen sta-in-de-weg zijn. De middenmoter won drie keer, speelde drie keer gelijk en verloor ook drie keer. Als er geen gekke dingen gebeuren zal dat laatste oplopen tot vier. Volgende week wacht het zeer zwakke WVC en iedereen bij Oegstgeest rekent op zes punten meer bij het ingaan van de winterstop. En maar hopen op averij bij de concurrentie. In het voorbije weekend zat het wat dat betreft niet tegen met Hazerswoudse Boys-Alphia 3-1 en het gelijke spel van VVSb op bezoek bij WVC.

Haagse Hout-UDO

De Hagenaars verloren zaterdag jongstleden met slechts 2-1 van topper SEV en dat geeft al aan dat men de ploeg niet moet onderschatten. Thuis haalde men negen punten, uit slechts een. UDO moet vrezen voor een hele zware middag temeer daar het bij de mannen van Nikivor van Rijn niet helemaal lekker loopt. De laatste vier wedstrijden gingen verloren, UDO scoorde zelf niet, maar kreeg er wel tien tegen. Vooral het verlies tegen Football Factory deed pijn. Hoogste tijd voor een klinkend resultaat, een zege bij Haagse Hout bijvoorbeeld. Wie van de selectie breekt de ban na 360 minuten droog gestaan te hebben?

Roodenburg-Hazerswoudse Boys

De mannen van Nino Poulina hadden een week extra de tijd om bij zichzelf te rade te gaan wat er allemaal misging bij de laatste wedstrijd: de 8-1 nederlaag tegen Alphia. Was het tegen Meerburg nog alleszins redelijk en verloor men geflatteerd, tegen de ploeg uit Alphen was het huilen met de pet op. Het is te hopen dat Poulina de ploeg weer enigszins op de rails weet te krijgen, anders wordt het net zo’n droef seizoen als het vorige. De Boys uit Hazerswoude speelden een teleurstellend seizoen tot men vorige week opeens het sterke Alphia met 3-1 terugwees. Het begin van een herstel? Dat Roodenburg een pittige wedstrijd tegemoet kan zien is duidelijk. Misschien is men in Noord tevreden met een gelijkspel.

Meerburg heeft een weekendje vrijaf en sluit de eerste seizoenshelft een week later af met een thuisduel tegen Football Factory.

Gerard Bol artikel
Brasserie meelfabriek

One Comment

 1. TreasureBox

  13 december 2017 at 19:09

  After looking into a number of the articles on your website, I truly
  appreciate your technique of blogging. I bookmarked it to
  my bookmark website list and will be checking back in the near future.
  Please check out my website as well and let me know your opinion.