HomeZaterdagVierde klasseVV Leiden onderuit in topper tegen Blauw Zwart

VV Leiden onderuit in topper tegen Blauw Zwart

-

Vierde klasse A (zaterdag)-VV Leiden moest afgelopen zaterdag in een ware topper aantreden tegen Blauw Zwart. Op eigen bodem moest het zien af te rekenen met de Wassenaarse formatie, om op die manier de tweede positie op de ranglijst te veroveren. Een positie die aan het einde van de rit nacompetitie zal opleveren. Het liep echter anders. De blauw-zwarten bleken een maatje te groot voor de pupillen van trainer Cees van Tongeren. Het werd 2-3.

Het begin van de wedstrijd oogde rommelig. Beide ploegen waren zoekende, waarbij gezegd moet worden dat de bezoekers feller waren in de duels. VV Leiden was veelal een stap te laat, waardoor Blauw Zwart langzaam maar zeker het heft in handen nam. Dit resulteerde in wat kleine kansen voor onder meer Kim Theil en Maarten Hoogduijn. De gastheren kwamen steeds meer onder druk te staan, echt grote kansen creëerden de Wassenaarders echter niet. Sterker nog, halverwege de eerste helft had Ricky Boot zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten op aangeven van Joeri Devilee. Blauw Zwart doelman Mike van Zonneveld keerde deze inzet bekwaam.

In dezelfde minuut werd er slordig balverlies geleden door de Sleutelstedelingen. De bal werd onderschept op het middenveld en met een fraaie steekbal werd Adrian Koziel vrijgespeeld, die vakkundig in de verre hoek afrondde. Toch liet de ploeg van Van Tongeren zich niet gek maken. De aftrap werd genomen en Devilee werd ingespeeld. Hij passeerde meerdere verdedigers, legde vanaf de achterlijn goed terug, waarna Erik Bakker de bal in de touwen joeg. Zo kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte tot opluchting van het toegestroomde publiek.

Blauw Zwart bleef hierna aandringen om wederom op voorsprong te komen en had het betere van het spel. De Leidenaren werden verder naar achteren gedrukt en kwamen er niet tot nauwelijks nog uit. Na pakweg een half uur pakte dit goed uit voor de bezoekende ploeg. Een fout in de Leidse defensie werd afgestraft door wederom de sluwe Koziel. De bezoekers bleven vrijuit spelen en kregen wel degelijk kansen de score op te schroeven via Wilmar van der Ham en Raymond Vosse. Eerstgenoemde schoot maar net over en Vosse wist in het vijandelijke strafschopgebied net geen vrije man te vinden, na een goede individuele actie. Op slag van rust had VV Leiden op gelijke hoogte kunnen komen. Uit een hoekschop kopte Devilee onfortuinlijk genoeg recht op Zonneveld af, die met een eenvoudige vangbal zijn ploeg op voorsprong hield.

Het spelbeeld bleef ongewijzigd na de onderbreking. Blauw Zwart bleef domineren, al kostte het wel meer moeite. Met name de creatieve Koziel was een plaaggeest voor de Leidse defensie deze middag. Ook redde VV Leiden doelman Raymond Meijers goed op een poging van Hoogduijn. Het wachten was dan ook op een doelpunt voor de ploeg van Jos van der Helm. Die viel dan ook halverwege het tweede bedrijf. Dit via een zondagsschot van Stuart Hooymans, die onhoudbaar in de kruising verdween achter Meijers.

De equipe uit Wassenaar leek op rozen te zitten, maar toch rechtte VV Leiden nog eenmaal de rug. Met alles of niets voetbal werd geprobeerd de aansluitingstreffer te forceren. Zo werd een inzet van Devilee maar net gekeerd en zag invaller Melvin Dieke zijn schot rakelings voorlangs gaan. De Wassenaarders oogden in deze fase van de wedstrijd nerveus en de verdediging zakte steeds verder in. Het moment voor de rood-witten om toe slaan en dat gebeurde dan ook. Na een goed opgezette aanval werd Roland Middelkoop gevonden, die kort voor tijd onberispelijk binnen werkte. VV Leiden ging in het slot van het duel nog op jacht naar de gelijkmaker. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd had Middelkoop zijn team langszij kunnen brengen. Ditmaal stond Zonneveld met goed keeperswerk Leids succes in de weg.

Door dit verlies zakt VV Leiden naar de vierde positie op de ranglijst en verstevigt Blauw Zwart de tweede plek. Volgende week kan de draad weer opgepakt worden door het team van Van Tongeren. Het moet het dan opnemen tegen het nietige WVC, maar het is toch vooral weer plaatsnemen in de wachtkamer voor de ploeg uit de Morsch.

Wesley Schreuder na afloop van het verloren duel: ,,We hadden ons meer voorgesteld van deze wedstrijd. De trainingen verliepen scherp afgelopen week en we waren vol zelfvertrouwen na onze winst op Football Factory. We moesten vroeg druk zetten van de trainer. Dat pakte de eerste helft helemaal verkeerd uit. We verloren nagenoeg ieder duel en ook de afvallende bal was aan hen. In de rust werd op ons op het hart gedrukt dat we hun aanval moesten verstoren. Dat ging na de theepauze wel wat beter. Maar nog niet goed genoeg, zo bleek.  Al met al was Blauw Zwart vandaag de bovenliggende ploeg en hebben we geen moment aanspraak gemaakt op de overwinning. In de laatste minuut hadden we een punt kunnen stelen. Het geluk was helaas niet aan onze zijde. We moeten dit verlies snel vergeten en de focus weer op de volgende wedstrijd leggen. De competitie is nog lang.”

vv Leiden-Blauw Zwart 2-3 (1-2) 19. 0-1 Koziel, 20.Bakker 1-1, 29.Koziel 1-2, 65.Hooymans 1-3, 86. Middelkoop 2-3. Toeschouwers: 150

Opstelling vv Leiden: Raymond Meijers, Angelo van Heusden (Melvin Dieke), Sietse Fokkema, Ivo Nolet, Wesley Schreuder, Peter Hamelink, Yannick van der Meel, Danny Sjaardema, Joeri Devilee, Ricky Boot (Vincent Donders), Erik Bakker (Roland Middelkoop).